Met deze tips voel je je snel thuis in een nieuwe woning

Nieuwe woning inrichten

Ben je verhuisd naar een nieuwe woning? Het kan in het begin best moeilijk zijn om je er thuis te voelen. Dat is vervelend, want uiteraard is het de wens om zo snel mogelijk op je gemak te zijn in je nieuwe huis. Deze tips kunnen je daarbij helpen!

Leuke zithoek

De eerste plek die je gezellig kunt maken in je nieuwe huis, is de zithoek. Hier breng je veel tijd door: maak er dus iets moois van. Kies allereerst een goede bank uit, in de stijl die bij je past. Ga je bijvoorbeeld voor een stoere leren bank of een trendy fluwelen bank? Er is veel om uit te kiezen. Denk na over de grootte, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat een plekje nodig heeft op de bank. Je kunt verder nog voor een fauteuil of poef kiezen, voor extra zitplek. Richt de zithoek knus in, met sierkussentjes en een plaid. Plaats ook een vloerkleed, onder de bank en bijzettafel. Dat voelt heerlijk aan de voeten en ademt sfeer. Door dit hoekje met liefde en aandacht in te richten, is er al meteen een fijne plek om tot rust te komen in het nieuwe huis.

Leuke zithoek

Kleurgebruik

Let goed op de kleuren die je uitkiest voor de nieuwe woning. Ga het liefst voor warme kleuren, die je welkom laten voelen. Goede voorbeelden zijn zand, beige, bruin, groen en oranje. Deze kleuren kun je ook perfect met elkaar combineren. Kies de meubels en accessoires in warme kleuren. Maar er is meer om aan te denken: verf bijvoorbeeld ook de muur in een goede kleur – hier kun je juist meteen werk van maken als je in een nieuw huis gaat wonen. Zorg dat de kleuren mooi bij elkaar passen, om een overzichtelijk geheel te maken van je interieur. Je kunt natuurlijk een bepaalde kleur aanwijzen als accentkleur, die er net wat meer uitspringt. Het is maar net wat je voorkeur hierin is.

Raamdecoratie

Een van de belangrijke praktische onderdelen om je op te richten bij de nieuwe woning? Zorg voor raamdecoratie. Je voelt je immers meteen meer thuis als je de gordijnen kunt sluiten in huis, want dit voelt zo gezellig. Met name in de woonkamer en slaapkamer is het prettig als de gordijnen er tijdig hangen: ga hier snel mee aan de slag. Kies fraaie gordijnen, bijvoorbeeld ook weer in een warme kleur. Je hebt het niet alleen voor het kiezen met de kleur, maar ook met de materiaalsoort. Van katoen tot velours, elk type gordijn heeft weer een unieke uitstraling.

Kamerplanten

kamerplanten

Kamerplanten zorgen voor levendigheid en sfeer in een nieuwe woning! Daarom is dit een ideaal accessoire om zo snel mogelijk een plekje te geven in het nieuwe huis. Je kunt planten op allerlei plekken kwijt: in de vensterbank, op de kast, op een wandplank of op de grond. Let natuurlijk wel even op de gewenste standplaats, want dit kan per plant verschillen. Zelfs als je verder nog maar weinig decoratie in huis hebt, oogt je woning al meteen minder kaal zodra je er wat planten hebt staan. Dit is trouwens ook een ideaal housewarming cadeau om te vragen, om nog een extra tip te geven.

Lees ook: Perfecte keuken kiezen? Hier moet je aan denken

Spullen uitpakken

De laatste tip die we voor je hebben: pak je spullen zo snel mogelijk uit. Niemand wordt er namelijk blij van om tegen verhuisdozen aan te moeten kijken. Zo voelt je nieuwe woning nog lang niet ‘af’, en dat is zonde. Heb je nog geen tijd om alles uit te pakken, of is er eerst nog een verbouwing gaande? Zet de verhuisdozen dan in ieder geval zoveel mogelijk uit het zicht: laat ze bijvoorbeeld niet midden in de woonkamer staan. En stukje bij beetje pak je al je vertrouwde spulletjes uit, die je ook weer thuis laten voelen in de nieuwe woning.

Hopelijk voel je je met deze tips gauw op je gemak in je nieuwe huis. Geef het ook wat tijd: het is niet meer dan logisch dat je moet wennen aan de nieuwe omgeving. Maar voordat je het weet, beleef je hier een heleboel woonplezier!