Op zoek naar unieke verlichting? Ga voor railverlichting!

railverlichting

Normale spotjes zijn uit, railverlichting is in! Ben je op zoek naar een unieke manier van verlichten die je super veel flexibiliteit biedt? Dan is railverlichting de beste keuze. We hebben het hier over LED railspots die je gemakkelijk kunt bewegen, zodat je er elk hoekje of oppervlak heel gericht van extra licht kunt voorzien. De spots zijn al decennialang erg populair voor gebruik in winkels, restaurants en openbare gelegenheden. Maar worden ook steeds vaker door particulieren gebruikt. En dat snappen we wel, want zo’n LED rail is niet alleen praktisch, maar ook super hip!

De voordelen van LED railspots

Waar het jarenlang de ingebouwde spotjes waren die erg in trek waren, is dat nu de zogeheten 1-fase railverlichting of zelfs 3-fase railverlichting. Ook dit zijn spotjes, maar dan verbonden aan een rail. En dat heeft veel voordelen! Zo is railverlichting gemakkelijk op te hangen en hoef je niet voor elk afzonderlijk spotje een gat in het plafond te boren. De rail wordt gewoon bevestigd aan een bestaand lichtpunt, waarna alle spotjes direct functioneren. Handig voor als je niet van plan bent een verlaagd plafond te installeren, maar wel van het gemak van spotjes wilt profiteren.

Daarnaast bieden LED railspots natuurlijk nog meer voordelen. Zo kun je ze precies richten op waar je het licht wilt hebben en dit gemakkelijk aanpassen als je interieur wijzigt. Doordat ze dimbaar zijn, pas je bovendien gemakkelijk de sfeer aan. Als je uitgebreid staat te koken heb je nu eenmaal meer licht nodig dan wanneer je een romantisch filmavondje plant. Als laatste is LED railverlichting goed voor je portemonnee. Want het verbruikt heel weinig stroom en de spotjes gaan werkelijk jarenlang mee.

voordelen van LED railspots

LED Railverlichting in een industrieel interieur

Een van de redenen dat LED railverlichting zo populair is geworden, is dat het perfect past in een industrieel interieur. De minimalistische, stoere uitstraling maakt het een tijdloze keuze die de ruimte een modern tintje geeft. Niks geen tierlantijntjes of opzichtige ornamenten, maar gewoon een stoere lamp die zich gemakkelijk laat combineren. Kies voor de zwarte versie voor de ultiem, industriële uitstraling of juist voor een witte LED rail met bijbehorende witte spotjes voor een clean, Scandinavisch sfeertje.

3-fase railverlichting voor bedrijven

Het spreekt voor zich dat zo’n LED rail perfect past in een industriële woonkamer. Maar dankzij de praktische kant van dit type verlichting is het ook perfect voor bedrijven. Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk een wachtruimte, kantoor of keuken mee verlichten, of wat dacht je van een etalage die er elke maand anders uitziet? Dankzij de verstelbare spotjes van LED railverlichting pas je de verlichting gemakkelijk aan elk moment aan.

Voor bedrijven is vooral de 3-fase railverlichting interessant. Deze biedt net wat meer flexibiliteit dan de 1-fase railverlichting en wordt daardoor veel gebruikt in showrooms, horeca of winkels. Bovendien wordt doorgaans gekozen voor spots met een hoger wattage, terwijl voor woningen een lager wattage voldoet.

LED railverlichting is de toekomst

Met railverlichting zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je ze nu in je woonkamer of keuken toepast, op kantoor of in een restaurant, ze bieden je ontzettend veel flexibiliteit. Dankzij hun strakke, industriële uiterlijk passen ze zich moeiteloos aan verschillende interieurstijlen aan en passen ze dus overal. Reden genoeg om dit type verlichting te overwegen, al is het maar omdat je daarmee tot wel 60% op je huidige energiekosten bespaart!