Orchideeën als stijlvolle interieur must-have!

, ,
orchideeën

Heb jij een orchidee in huis of speel je wel eens met het idee om er eentje in huis te nemen? Ik vind dat planten veel doen met je interieur. Soms ben je zoekende of ontbreekt er iets. Voeg wat groen of een plant toe en je zal zien dat je al direct een hele andere sfeer weet te creëren. Ik werd helemaal enthousiast toen ik keek op de website van de Kolibri Company. Zij hebben een ontzettend breed assortiment orchideeën en echt voor ieder wat wils. De planten komen vers uit de kas en worden direct bij jou thuisbezorgd. 

Bijzondere plant 

Een orchidee is ook nog eens een bijzondere plant. Waar de meeste kamerplanten in de grond groeien doet een orchidee dit niet. Een orchidee groeit aan een boom en heeft luchtwortels. De orchidee haalt de voedingsstoffen dus uit de lucht, het licht, het water maar ook van de bomen zelf. Dit alles maakt de orchidee een bijzondere plant. 

Verschillende soorten en maten 

Er zijn erg veel orchideeën. De Vlinderorchidee en de Viooltjesorchidee zijn populair in Nederland want van oorsprong komt de orchidee uit Australië en Zuidoost-Azië. Eigenlijk is de verzorging van alle orchideeën hetzelfde. Het verschil met gewone kamerplanten is ook dat je ze geen water geeft maar dat je ze wekelijks onderdompelt in water. Het beste kan je hiervoor zelfs regenwater gebruiken omdat kraanwater erg veel kalk bevat. 

Luchtwortels 

Zoals ik al eerder benoemde heeft een orchidee geen gewone wortels maar luchtwortels. Ze groeien in bomen. Het is heel belangrijk om tijdens de verzorging van je orchidee ook de wortels goed in de gaten te blijven houden. Eigenlijk zeggen de wortels veel over jouw orchidee. Heeft jouw orchidee water nodig dan zijn de wortels lichtgrijs. Heeft jouw orchidee nog genoeg water dan zijn de wortels donkergroen en hoef je dus geen water bij te geven. 

Lees ook: Maak je tuin helemaal af

Wat is de beste plek voor je orchidee 

Zet je orchidee niet in de volle zon en vermijd kou en toch. Daarnaast moet je je orchidee ook niet in de buurt van een loeiende verwarming zetten. Een orchidee kan wel eventjes in de zon maar teveel zonlicht beschadigd de plant. Een andere tip is om je orchidee nooit naast een fruitschaal neer te zetten. Veel fruitsoorten geven een natuurlijke stof af genaamd Ethyleen waardoor het verouderingsproces van je orchidee kan versnellen. 

Luchtvochtigheid 

Je orchidee houdt van luchtvochtigheid. Heb je nou het idee dat het in je huis te droog is, bijvoorbeeld door een houtkachel, zet dan eens een bakje water neer boven je kachel.  Ook houdt de orchidee ervan zo nu en dan eens besproeit te worden met een plantenspuit. 

Abonnement 

Twijfel je nog over welke orchidee je moet kiezen of over wat nou echt leuk staan in jouw huis? Dan kan je overwegen een planten abonnement te nemen. Bij de Kolibri Company heb je verschillende abonnementen en ontvang je iedere 3 maanden verse orchideeën uit hun eigen orchideeënkwekerij. Deze worden bezorgd tot aan je voordeur. Met een planten abonnement ben je verzekerd van de meest exclusieve orchideeën. Een echte eyecather dus voor je interieur en je inrichting.