Slimme oplossingen voor kleine wastafelruimtes

kleine wastafelruimtes

In stedelijke omgevingen, waar veel ruimte vaak een luxe is, worden kleine wastafelruimtes en badkamers steeds gebruikelijker. Of het nu gaat om een compacte badkamer in een appartement of een kleine toiletruimte; het is belangrijk om het meeste uit deze vaak beperkte kamertjes te halen. Gelukkig bieden slimme oplossingen tegenwoordig een breed scala aan mogelijkheden om de functionaliteit en stijl van kleine wastafelruimtes te maximaliseren. Lees snel onze tips.

Tip 1: Kies een wand gemonteerde wastafel

Door te kiezen voor wastafel die aan de wand gemonteerd wordt, creëer je automatisch meer ruimte. Je bespaart er namelijk veel vloerruimte mee, waar je nu dus nog plek over hebt voor bijvoorbeeld handdoeken of een mandje met toiletartikelen.

Tip 2: Ga voor een spiegelkast

Heb je genoeg ruimte om een kastje op te hangen in je wastafelruimte? Kies dan voor een kastje met een spiegel als deur. Dit maakt de ruimte opties groter en je hebt ook direct wat opslagruimte.

Tip 3: Kraan met wandmontage

Een kraan met wandmontage bespaard ook een hoop ruimte. Dit minimaliseert het ruimtebeslag op de wastafel en zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

Lees ook: Zet de Eerste Stap Naar een Groen Huis: Ontdek Jouw Opties voor Verduurzaming

Tip 4: Kies de juiste verlichting

Maak gebruik van slimme licht opties, zoals inbouwspots en LED-strips. Hierdoor laat je een ruimte groter en ruimer lijken. Goed geplaatste verlichting kan de nadruk leggen op belangrijke gebieden een gevoel van ruimte creëren.

Tip 5: Ga voor één top stuk

Ook al is je ruimte niet groot, een mooie eyecatcher kan altijd. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige fonteinkraan die goed aansluit op de stijl van je badkamer of toilet. Deze trekt veel aandacht en zorgt daarmee voor een prachtige look.

Tip 6: Rustige kleuren

In een kleine ruimte is het verstandig om gebruik te maken van rustige kleuren. Zo laat je de ruimte optisch groter lijken. Ga bijvoorbeeld voor beige, lichtgrijs of zachtroze. Vermijd donkere kleuren die de ruimte visueel kleiner laten lijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *