Veel gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer

optimaal slaapcomfort

Je slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Het is namelijk de ruimte waar je doorgaans de meeste uren doorbrengt. Gemiddeld zo’n acht uur per etmaal, terwijl je in de woonkamer, badkamer en keuken veel minder uren spendeert. Het is dus belangrijk om veel aandacht te besteden aan de inrichting van je slaapkamer. Toch gaat daar nog heel wat fout, waardoor je jezelf onbewust tekort doet. Sta eens stil bij de onderstaande aandachtspunten en doe de check: hoe goed is jouw slaapkamer eigenlijk?

Optimaal slaapcomfort

Zoals de slaapkamer de belangrijkste kamer in huis is, zo is het bed het belangrijkste element in deze ruimte. Een bed moet comfortabel zijn en de juiste ondersteuning aan je lichaam bieden. Kies voor een bedbodem van hoge kwaliteit in combinatie met een Matras op maat om gezondheidsklachten te voorkomen. Zorg ervoor dat het ventilerend vermogen goed is en besteed aandacht aan elk detail. Hoe beter je bed, hoe beter je nachtrust, hoe beter je gezondheid!

slaapkamer, vrouw ligt op bed met een ontbijtje.

De plaats van het bed

Niet alleen de kwaliteit van het bed is belangrijk, ook de plaats van het bed speelt een rol. Al heb je een bed van topkwaliteit met een Auping matras tot je beschikking, als je het niet goed neerzet, heb je er volgens de Oosterse leer Feng Shui alsnog niet veel aan. Bij deze leer draait alles om energiestromen. Zet het bed liever niet met het hoofdeind bij het raam, omdat de energie daar zwakker is. Ook is het niet aan te bevelen om een bed met één zijde tegen de wand te plaatsen, omdat de energiestromen dan niet goed kunnen circuleren. Men adviseert zelfs om een bed het liefst niet loodrecht tegenover deuren te plaatsen, omdat de energie vanuit het bed dan te veel naar de andere ruimte zou stromen.

Behoud het overzicht

Een slaapkamer is om in te slapen, niet om goederen in op te slaan. Een kledingkast is natuurlijk geen probleem, mits je deze keurig indeelt en altijd netjes dichtdoet. Beperk echter de inventaris van de slaapkamer tot een absoluut minimum. Hoe meer spullen er staan, hoe minder goed je gedachten tot rust kunnen komen. In je onderbewustzijn blijf je dan afgeleid worden en dat komt de nachtrust niet ten goede. Vermijd ook elektrische apparatuur zoals televisies, tablets en telefoons in de slaapkamer. Laat geen losse spullen slingeren, maar ruim alles direct op!