Bouw je droomslaapkamer: essentiële items voor elk budget

Bouw je droomslaapkamer

Je weet het maar al te goed. De slaapkamer is een van de belangrijkste plekken in huis. Je wilt er heerlijk tot rust komen na een lange werkdag. Maar je ontwaakt er ook maar al te graag zo goed mogelijk, zodat je weer met frisse energie aan een productieve werkdag kunt starten. En in het weekend? Misschien wil je dan maar al te graag lekker uit kunnen slapen. Hoe je van je eigen slaapkamer een plek kunt maken waar je helemaal tot rust kunt komen, lees je in dit blog.

Neem uitgebreid de tijd voor het uitzoeken van het matras en het bedframe

Een van de eerste keuzes die je voor je slaapkamer moet maken, is het type bed en matras. Deze twee elementen bepalen immers – samen met een dekbedovertrek 1 persoons – voor een erg groot deel het slaapcomfort. Probeer daarom altijd een matras in meerdere varianten uit, bijvoorbeeld in een gespecialiseerde beddenwinkel. Je krijgt op deze manier meteen een goed beeld van je eigen voorkeur voor het bed in de slaapkamer. En dat maakt het uitzoeken ervan direct weer wat makkelijker.

juiste bed en matras in de slaapkamer

Maak je slaapkamer extra persoonlijk met prachtige en dierbare foto’s

Denk je aan het decoreren van de woning, dan denk je misschien al snel aan de woonkamer en de keuken. Maar ook de slaapkamer vergt de nodige aandacht. Decoreer een dressoir bijvoorbeeld met een paar mooie vazen en hang een aantal persoonlijke foto’s op. Denk daarbij aan een fotoshoot die je met je partner hebt gedaan of foto’s van een erg bijzondere reis. Dit is keer op keer erg leuk om op terug te kijken. Weet je op dit moment al erg goed wat voor foto’s je het liefste terug laat komen bij jou in de slaapkamer in huis?

Airconditioning in je slaapkamer?
Lees dan dit artikel: Een comfortabele maar energie-intensieve oplossing

Nooit meer koude voeten dankzij een fijn vloerkleed in je eigen slaapkamer

Misschien ken je het maar al te goed. In de nacht moet je een paar keer naar het toilet of je kindje wordt wakker van een nachtmerrie. En om te voorkomen dat je meteen koude voeten hebt als je onder je warme en fijne dekbedovertrek 140×200 uit bed komt, is het slim om een fijn vloerkleed in de slaapkamer neer te leggen. Hierdoor vergroot je direct het comfort in de kamer en het is ook nog eens een erg leuk accessoire om de slaapkamer mee aan te kleden.