Verlicht je tuin het hele jaar door met lichtsnoeren voor buiten

lichtsnoeren voor buiten

Wanneer we denken aan het versieren van de tuin met sfeerverlichting, dan denken we eigenlijk meteen aan kerst of aan het vieren van een verjaardag. Maar koppelbare priklampjes en lichtsnoeren zijn naast geschikt voor speciale gelegenheden ook heel prima te gebruiken om alle andere dagen in het jaar net zo bijzonder te maken. Kort gezegd: sfeerverlichting kan altijd. Geef je tuin daarom wat extra magie met (gekleurde) lampjes van professionele kwaliteit. Bijvoorbeeld van Lichtsnoerbuiten.com waar je lichtsnoer, prikkabel en feestverlichting voor buiten en binnen vindt.

Kies voor professionele kwaliteit

Voor de tuin is natuurlijk heel veel te vinden als het gaat om sfeerverlichting. Toch is het aan te raden om te kiezen voor lichtsnoeren en prikkabels van professionele kwaliteit. De reden hiervoor is simpel; je weet dat de kabels van hoogwaardig stevig, doch flexibel rubber zijn gemaakt en je er daarom jaren plezier van hebt. Bovendien kunnen ze heel goed tegen kou, regen, zon, wind, sneeuw en extreme warmte. Ben je van plan om je tuin het jaarrond van sprookjesachtige verlichting te voorzien, dan is het een goede investering om voor professionele kwaliteit te gaan.

Verlichting om te koppelen

Als je de terrasoverkapping een magisch tintje gaat geven met priklampjes langs de randen, dan zal je al snel merken dat je aan één kabel niet genoeg hebt. Niet dat een lange kabel van 5 meter onvoldoende zou zijn, maar vooral omdat je de hele ruimte en misschien het pad ernaar toe ook van bolvormige LED lampjes wil voorzien. Daarom is het fijn dat de verlichting gekoppeld kan worden. Zo creëer je met gemak een extra lang lichtsnoer om de overkapping, de gevel van je huis, de deurposten van de tuindeur en het pad te verlichten. Vervolgens heb je maar één stekker nodig om dat schilderachtige lichtplan van elektriciteit te voorzien. De koppelingen van professionele lichtsnoeren en prikkabels zijn overigens zeer bestemd tegen weersinvloeden en sluiten waterdicht af.

Kies de juiste lampjes

Lichtsnoeren en prikkabels met bolvormige lampjes zijn er in verschillende soorten, maten en vooral kleuren. Lichtsnoeren met kleine lampjes zijn ideaal om bomen mee te versieren of de heg. Ook langs de schutting of het raamkozijn kun je deze kleine twinkellichtjes gemakkelijk bevestigen. Langs de terrasoverkapping, een vaste partytent of de houten balken van een pergola passen juist die bolvormige lampjes zo goed. Dit zijn echt van die klassieke tuinlampjes die je vooral een beetje vrij wil laten hangen.

een mooie tuin ontwerpen

Warm wit voor een pittoreske sfeer

Vervolgens is het goed om de juiste kleuren voor de tuinverlichting te kiezen. Warm wit kan altijd, dit is een klassieke kleur voor sfeerverlichting en tovert je tuin al om in een magisch schouwspel. Wil je een feestelijke sfeer creëren dan kun je de lampjes vervangen door gekleurde bolverlichting. Ga voor een regenboog aan kleur of kies voor alleen blauw, roze of geel om de tuin te verlichten. Net wat jij het allermooist vindt en past bij de gelegenheid of het seizoen.

Energiezuinige en duurzame sfeerverlichting

Wist je trouwens dat LED lampjes veel minder stroom verbruiken dan bijvoorbeeld halogeenlampen en gloeilampen? Die laatste twee zijn nauwelijks nog verkrijgbaar in de winkel, want alles is over aan het gaan naar energiezuinig LED. Mocht je nog prikkabelverlichting hebben met gloeilampen, dan is het aan te raden deze eens door een professionele kabel met LED priklampjes te vervangen. LED heeft namelijk een heel lange levensduur; je geniet zo honderden uren van de verlichting. Daarnaast verbruikt het aanzienlijk veel minder elektriciteit. In vergelijking met bijvoorbeeld de gloeilamp verbruikt een LED lamp 90% minder stroom en 85% minder dan een halogeenlamp. De lichtopbrengst is daarnaast ook nog veel beter. Dat maakt het verlichten van de tuin toch extra leuk.

Lees ook: Rozen in huis en in de tuin

Schemerschakelaar en timer

Om nog meer te genieten van de sprookjesachtige verlichting is het aan te raden om deze door de natuur de klok te laten regelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schemerschakelaar die ervoor zorgt dat de verlichting aangaat zodra het donker wordt. Zet er meteen een eindtijd op, zodat de lampjes uitgaan wanneer jij dat wil. Zo zorg er bijvoorbeeld voor dat ze niet de hele nacht blijven branden. Scheelt toch ook weer in de kosten.

Zin in een feestje? Lees dan dit artikel: Het perfecte buitenfeest organiseren: Tips en ideeën

Genieten van een verlichtte tuin

Met koppelbare priklampjes en lichtsnoeren vol twinkelende lichtjes zorg je het hele jaar door voor een beetje extra magie in je tuin. Laat de verlichting de seizoenen omarmen en geniet van de veelzijdigheid en duurzaamheid die deze professionele kwaliteit te bieden heeft. Laat je achter- of voortuin, dakterras en zelfs balkon stralen met de juiste verlichting van professionele kwaliteit en geniet elk moment van een betoverende plek buiten.