Welke bank past bij mijn interieur? 5x wooninspiratie

bank

Er is tegenwoordig zo veel keuze uit diverse soorten banken dat je soms niet meer weet voor welke keuze je het beste kunt gaan. Ga je voor een modulaire, 2-zitsbank, loveseat of toch een gezellige hoekbank? De hoeveelheid ruimte in je interieur is van belang, maar door het zitgedeelte te meten weet je al snel hoe groot de zitbank maximaal mag zijn. In dit artikel vind je wooninspiratie over de diverse zit mogelijkheden, zodat je dadelijk het perfecte bankstel kan uitkiezen.

Verschillende soorten zitbanken

Misschien ben je net verhuisd of is het tijd om een nieuwe Leolux bank uit te zoeken omdat de zitbank er versleten uitziet. Dan is het fijn om je je even te oriënteren, wat zijn de mogelijkheden en uit welke banken kun je een keuze maken? Zodat je zeker weet dat de hoekbank of lage of hoge bank geschikt is voor het formaat van je woonkamer. Maar dat niet alleen de stijl van de bank moet ook passen bij je interieur. Een landelijke bank, heeft het imago van een plofbank, terwijl bij een Scandinavische woonstijl een strakke rechthoekige bank beter bij de woonstijl past.

Meerdere mogelijkheden met modulaire bank

Een modulaire bank, ook wel elementenbank, is van alle gemakken voorzien. Je kunt de zitbank namelijk zo opstellen zoals je zelf wil. Dit geldt niet alleen voor de vorm, rondingen of hoekige vormen zijn mogelijk. Maar je kunt zelf bepalen of je een hoekbank fijn vindt, of dat je liever een rugsteuntje ertussen wilt plaatsen zodat je twee zitgedeeltes creëert. Met het indrukken, draaien en vastklikken systeem, kun je de bank helemaal naar je eigen idee opstellen.

2-zitsbank voor een kleine woonkamer

De 2-zitsbank is een fijne compact zitbank welke past in elk interieur. De verende armen zorgen ervoor dat je heerlijk ontspannen kunt zitten, en het model is ideaal. In een kleine woonkamer heeft de tweezitter precies de juiste grootte, in een ruime kamer kun je het bankje ook erbij plaatsen tegen een wand of muur zodat je zorgt voor een knus geborgen zitplekje.

Genoeg zitplek met een 3-zitsbank

Wil je iets meer personen een plaats op het zitmeubel geven dan kun je ook gaan voor een iets ruimere bank. Hierbij creëer je op beide hoeken een comfortabele zitgelegenheid, maar ook in het midden.  Heb je een lange wand, maar is de andere plek waar de bank komt te staan iets minder groot, dan kun je een 2 zitbank met een 3-zitsbank combineren.

Knus zitten met een loveseat

Wil je het kleine saaie hoekje in de woonkamer opvullen met stoelen of een klein bankje dan is een loveseat een goed idee. Dit bankje kun je zien als een ruime fauteuil of een klein uitgevallen 2 zitsbank. Het bankje toont knus, en is zeer geschikt voor als je klein behuisd bent om neer te zetten bij de tuindeuren zodat je heerlijk van de achtertuin kunt genieten.    Vind je een klein bankje toch net iets te groot voor op het plekje welke je in gedachten had, dan kun je natuurlijk ook gaan voor een Leolux stoel.

Lees ook: Het belang van een functionele keuken

Met een hoekbank voor iedereen een plekje

Bij een hoekbank heb je misschien een erg grote bank voor je maar niets is minder waar. Een hoekbank is er in diverse maten. Wel wordt de bank vaak gebruikt in wat ruimere interieurs, zodat de bank volume geeft aan de brede ruimte. Deze zitbank is geschikt om op te liggen en op te zitten. Ideaal dus als je ’s avonds heerlijk liggend t.v. wilt kijken, maar ook zeer geschikt voor een groot gezin of als je regelmatig gezellig wilt zitten met vrienden en familie. Welke bank is bij jou favoriet?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *