Omschrijving

Locatie waar het prettig thuiskomen is! Dubbele 3 bovenwoning op de 2e en 3e verdieping met twee balkons. Gerenoveerd en verduurzaamd in 2006 waarbij de verkoper toen ook gelijk twee nieuwe dakkapellen heeft laten plaatsen.

De plek is best bijzonder. In dit oude gedeelte van Charlois staan de luxere woningen en de omgeving is groen met fraaie singels. Het voelt gemoedelijk aan en is netjes.

Indeling
Entreedeur op de begane grond, gang met trapopgang naar 1e verdieping, overloop en trapopgang naar 2e verdieping.

2e verdieping
Overloop, woonkamer ca. 19m² aan de achterzijde met deur naar het balkon op het oosten en meterkast in hoek van de kamer, voorzijde een ruime woonkeuken van ca. 15m² met hoekkeuken waar je nieuwe mooie keuken kunt plaatsten die gelijk aan al je wensen voldoet, deur naar 2e balkon op het zonnige westen. Tussen de woonkamer en keuken is een riant toilet met wastafel en achter een betegeld paneel zit netjes de CV weggewerkt.

3e verdieping
Overloop, toegang naar twee slaapkamers ca. 8 en 12.5m², ruime betegelde badkamer met douchehoek, wastafel en 2e toilet

Locatie
De wijk Oud Charlois is een leuke woonwijk uit de jaren twintig en dertig periode en heeft een prachtig historisch gedeelte met monumenten. De voorzieningen zijn goed. Voor de dagelijkse boodschappen ben je snel bij verschillende winkelgebieden en slechts 800m van het grote stadsdeelcentrum Zuidplein. Natuurlijk is er legio horeca in de omgeving en biedt Ahoy leuke avonden uit. Wil je fietsen of wandelen dan zit je fantastisch naast de Waalhaven en vlakbij Europa’s grootste binnenstedelijk park het Zuiderpark. Met de auto ben je in een paar minuten op de rijksweg A15 en in 10 minuten via de Maastunnel in het stadscentrum. Tram en bus stoppen binnen 100m van de woning.

Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond
- VVE geactiveerd per januari 2023, bijdrage € 50 per maand
- Gezamenlijke opstalverzekering
- Energielabel C
- Verwarming middels CV combi 2020.
- Woonoppervlakte 82m², balkons elk 5m² en inhoud ca, 250m³
- Bouwjaar 1938
- Geheel kunststof kozijnen met dubbele beglazing en isolatie aangebracht
- Staat van onderhoud is goed, keuken is verouderd
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Bij de foto's zijn ook enige zomer opnamen zodat je kunt zien hoe leuk die periode voelt
- De woning is per direct te aanvaarden

De wijk Oud-Charlois valt onder de opkoopbescherming. Dit houdt in dat u er zelf mag wonen of verhuren aan uw kinderen. Maar niet mag aankopen met als doel te verhuren aan derden. Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Rotterdam.

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Match Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Lees meer


Type
Appartement
Wonen
82 m2
Perceel
105 m2
Bouwjaar
1938

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Spechtstraat 16A, Rotterdam

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 585.000 en € 635.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Rotterdam

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Rotterdam . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Rotterdam en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

4.1 km

Bushalte

0.23 km

Kinderopvang

0.06 km

Basisschool

0.11 km

Supermarkt

0.78 km

Bioscoop

2.22 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Rotterdam Oud Charlois. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 10712 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Rotterdam ligt in de gemeente Rotterdam, deze gemeente heeft in totaal 651631 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 21.937 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 14 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Geen of hele jonge kinderen

Wonen in rijtjeshuizen of gezinswoningen

Bovengemiddeld autogebruik

Gevoeliger voor trends en nieuwe producten

Waarderen moderne levensstijl

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen