Huishoudelijke apparaten

Jouw huishouden kan waarschijnlijk niet zonder allerlei verschillende huishoudelijke apparaten. Van vaatwasser tot fornuis en van haardroger tot strijkbout en waterkoker, stuk voor stuk maken ze ons het leven heel wat makkelijker. Je vindt ze dan ook niet enkel in de keuken, maar door het hele huis. Maar wist je dat er veel huishoudelijke apparaten zijn waar je misschien nog niet van hebt gehoord, terwijl ze wel superhandig zijn? Wij sommen 6 stuks voor je op waar je als je ze eenmaal in gebruik hebt genomen waarschijnlijk niet meer zonder wilt…

1. De vacuümmachine

Een vacuümmachine is hét geheim van mensen die vers eten graag lekker lang willen kunnen bewaren. Met dit apparaat trek je de lucht uit verpakkingen (of bijgeleverde plastic ‘hoezen’, waardoor bijvoorbeeld groenten, vlees of restjes veel langer goed blijven in de koelkast of vriezer. Bovendien bespaar je er ruimte mee, want het worden zodra de lucht eruit is allemaal kleine, platte pakketjes.

2. Een robotraamreiniger

Dit klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dit bestaat echt! Dit slimme apparaat hecht zich met zuigkracht aan je ramen en maakt ze streeploos schoon, terwijl jij iets anders kunt doen. Dit is vooral erg handig voor ramen waar je een flinke ladder voor nodig hebt om ze schoon te maken. Niks geen gevaarlijke capriolen meer of gesjouw met een emmer water en sop, maar een veilige oplossing die echt werkt.

3. Een luchtontvochtiger

Vind je een gezond binnenklimaat belangrijk? Dan is een luchtontvochtiger eigenlijk onmisbaar in jouw huishouden. Dit is een van die huishoudelijke apparaten die écht goed is voor je gezondheid. Teveel vocht in huis kan namelijk leiden tot schimmelvorming en gezondheidsklachten. Zeker voor mensen met allergieën of astma is een luchtontvochtiger een echte aanrader!

Huishoudelijke apparaten

4. Een kledingstomer en -ontpluizer

Heb je een hekel aan strijken, maar wil je wel graag onberispelijk voor de dag komen? Met een kledingstomer haal je binnen enkele seconden kreukels en vouwen uit die ene blouse of jurk. Daarnaast pak je met de stoom ook nare geurtjes en bacteriën aan. Combineer deze met een kledingontpluizer en je outfit ziet er altijd uit alsof je deze net nieuw hebt gekocht.

5. Een slimme eierkoker

Weet jij uit je hoofd hoe lang een ei moet koken? Niet? Je bent niet de enige! Veel mensen vinden het een heel gedoe om water op te zetten, de eieren er op het juiste moment in te doen én uit te halen. Met een slimme eierkoker heb je dit gedoe niet meer. Je doet er gewoon de aangegeven hoeveelheid water in voor de hoeveelheid eieren en hoe hard- of zachtgekookt je ze wilt, en het apparaatje doet de rest. Hij schakelt vanzelf uit als je eitjes klaar zijn, handig!

6. De slimme prullenbak

Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs van een prullenbak bestaat een elektrische variant! Een zogeheten slimme prullenbak opent automatisch als je je handen erboven houdt, superhandig voor tijdens het koken! Sommige modellen hebben zelfs geurfilters, compartimenten voor afvalscheiding of zelfsluitende zakken. Het is hygiënisch, handig en simpelweg net een beetje luxer dan een standaard pedaalemmer. Iets voor jou?

Met bovenstaande 6 huishoudelijke apparaten maak je het jezelf in het dagelijks leven net even wat makkelijker. Wist jij al van hun bestaan af?

Tuinwinkel

Bij het inrichten van je tuin is het belangrijk om de juiste spullen te hebben. Een goede tuin winkel biedt een breed scala aan producten. Van planten tot decoraties, elk item speelt een rol in je tuinontwerp. Je wilt dat je buitenruimte een groene oase wordt, waar je kunt genieten van de natuur en tot rust kunt komen. De juiste benodigdheden helpen je om dit te realiseren, en het maakt de tijd die je in de tuin doorbrengt een stuk aangenamer. Met de juiste materiaal en accessoires creëer je niet alleen een mooie omgeving, maar ook een praktische en functionele tuin.

Essentiële tuinbenodigdheden

Een complete tuinwinkel bevat diverse benodigdheden. Denk hierbij aan grond, zaad en mest. Het begint allemaal met de basis: goede aarde waarmee de planten kunnen groeien. Daarnaast zijn er verschillende soorten zaden die je kunt kiezen, afhankelijk van het seizoen en het klimaat. Wil je bloeiende bloemen of misschien wat groenten en kruiden? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken. Ook is het belangrijk om verschillende soorten tuingereedschap kopen te overwegen. Beschikbaarheid van handgereedschap zoals scheppen, harken, en snoeischaren maakt het tuinieren gemakkelijker. Vergeet niet dat een goede tuinslang of gieter essentieel is om je planten voldoende water te geven, wat cruciaal is voor hun groei en gezondheid. Al deze zaken vormen een onmisbare basis voor het onderhouden van een mooie tuin.

Tuinwinkel

Decoratie en accessoires

Naast praktische spullen zijn decoraties ook essentieel. Je kunt kiezen voor tuinbeelden, verlichting of potten. Deze items geven je tuin karakter en maken het een fijne plek om te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om sfeervolle verlichting te plaatsen die je tuin ’s avonds tot leven brengt. Denk aan lantaarns of string lights die een warmere sfeer creëren. Potten kunnen ook een prima manier zijn om je planten te presenteren. Er zijn talloze stijlen en materialen beschikbaar. Van terracotta tot modern keramiek, ze kunnen ieder een ander gevoel aan je tuin geven. Verder zijn er natuurlijk ook tuinmeubels die je benodigde comfort bieden. Een tuinbank of ligstoel maakt het makkelijker om te relaxen in je groene omgeving. Bij de decoratie van je tuin is het vooral belangrijk om je persoonlijke stijl te reflecteren.

Onderhoud en verzorging

Vergeet bij je aankopen niet om ook onderhoudsproducten te overwegen. Gereedschap voor snoeien en verzorgen is noodzakelijk voor een gezonde tuin. Je kunt niet zomaar achterover leunen en wachten. Actieve verzorging is de sleutel totdat alles goed op zijn plek staat te bloeien. Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een groene oase. Hiervoor kun je denken aan producten zoals schoffels en handschoenen, die ervoor zorgen dat je comfortabel aan de slag kunt. Ook tuinonderhoud zoals mest, insecticide en fungicide zijn belangrijk voor de lange termijn gezondheid van je planten. Erbij zijn ook handige opbergmogelijkheden om alle gereedschappen netjes te bewaren. Door je ruimte goed te organiseren, blijf je gemotiveerd om actief aan de slag te gaan met je tuin. Een goed onderhouden tuin biedt niet alleen plezier aan jou, maar ook aan de lokale fauna en flora die je om je heen zult zien. De juiste producten en een goed gestructureerde aanpak maken van jouw tuin een plek van schoonheid en sereniteit.

Stevige verhuisdozen

Na weken, maanden of misschien wel jaren wachten, sparen, zoeken en dromen van je eigen plekje, is het eindelijk zover: je gaat verhuizen! Van harte gefeliciteerd, want in deze tijd is het echt een uitdaging om een eigen woonruimte te vinden. Nu het huis gevonden is, wacht je een hele klus: nadenken over de inrichting én je huidige woonruimte inpakken. Zelf wacht mijn droomhuis nog rustig op mij, maar als ik naar mijn huidige huisraad van twee volwassenen en twee kinderen kijk, besef ik direct wat een enorme klus dat is. In mijn leven ben ik al vaker dan gemiddeld verhuisd, zowel in binnen- als buitenland, dus ik durf mezelf een ervaringsdeskundige te noemen. Speciaal voor jou heb ik deze handige tips samengesteld voor een soepele verhuizing in 2025.

Op een rijtje:

  1. Het nieuwe huis
  2. Opruimen & organiseren
  3. Van je spullen af
  4. Verhuizen

Het nieuwe huis

Yes! Eindelijk heb je de sleutel en hoef je niet meer te dromen over je interieur, maar kun je het echt gaan creëren. Ik ga hier uit van een nieuwe inrichting en geen verbouwing (daar is een ander artikel voor nodig). Om alle maten up-to-date te houden, is het handig om alles op te meten en te noteren/controleren op een vloerplan. Ook is het slim om een interieurplan te (laten) maken, of op z’n minst een idee te hebben van welke meubels en accessoires je mee wilt nemen of nieuw wilt aanschaffen.

Dingen als gordijnen, vloeren en wandbekleding (verf/behang) kun je vaak niet meeverhuizen, dus neem hier in ieder geval de maten voor op. Heb je alles duidelijk in kaart gebracht en weet je wat wel en niet meegaat? Op naar de volgende stap!

Opruimen & organiseren

Dit is één van de grootste klussen, omdat het naast een flinke fysieke inspanning ook een mentale uitdaging is. Neem je het servies van je oma wel of niet mee? Wat doe je met dat beeldje dat je op vakantie hebt gekocht? En gaat die foeilelijke stoel van je partner ook mee? Er komt veel kijken bij het opruimen en organiseren van je spullen.

Werk ruimte voor ruimte af en bedenk goed of iets een plekje krijgt in je nieuwe huis. Zo niet, bedenk dan wat je ermee gaat doen. Zet stevige verhuisdozen bestellen op je lijstje, want daar heb je er veel van nodig. De laatste keer dat ik verhuisde, moesten we nog alles dichtmaken met plakband, maar gelukkig is dat niet meer nodig. Vergeet een marker en inpakmateriaal niet om de dozen te labelen en de inhoud te beschermen.

Er zijn speciale dozen voor servies, garderobedozen en extra sterke boekendozen voor je boekencollectie. Welke dozen je ook gebruikt, het is handig om ze alvast in te delen op de nieuwe ruimtes en te noteren wat erin zit. Als je straks alles uit de verhuisauto haalt, kan het direct in de juiste kamer gezet worden. Is het niet duidelijk van wie of voor welke kamer iets is? Schrijf dat dan op een A4’tje en plak het op de deur in het nieuwe huis. Zo weten je helpers precies waar ze moeten zijn.

Van je spullen af

Een verhuizing is het perfecte moment om afscheid te nemen van spullen. Wanneer je door het proces van ontspullen heen bent gegaan, wacht je nog een keuze: wat ga je ermee doen? Gelukkig is er een handige strategie die je kunt volgen. Verdeel alles in drie categorieën: weggooien, doneren of verkopen.

  • Weggooien: Alles wat kapot is en niet meer te repareren valt.
  • Doneren: Wat nog goed en bruikbaar is, kun je aan een kringloopwinkel of via een buurtapp gratis aanbieden. Vaak is het dezelfde dag nog weg!
  • Verkopen: Heb je waardevolle spullen waar je nog wat voor kunt krijgen? Zet ze online of organiseer een garage sale. Dit is ook een mooie kans om afscheid te nemen van je buren. Win-win!

Verhuizen

Het is fijn als je een overbruggingsperiode hebt tussen je oude en nieuwe huis, zodat je in ieder geval de basis kunt regelen. Denk hierbij aan vloeren, wanden, gordijnen, keuken, badkamer en wc. Is iets nog niet af? Geen probleem, maar dan voelt het soms alsof je even kampeert in je eigen huis. Zorg ervoor dat in ieder geval één ruimte af is – dat geeft rust in deze hectische periode.

Dan is de grote dag aangebroken! Naast je uitschrijving en inschrijving bij de gemeente, moet je ook zaken regelen zoals:

  • Huisarts, tandarts en scholen
  • Verzekeringen aanpassen
  • Gas, elektra en water overzetten
  • Internet en tv aansluiten
  • Uitzoeken waar je afval kunt wegbrengen in je nieuwe wijk
  • Waar het dichtstbijzijnde winkelcentrum is

Voordat je definitief vertrekt, is het tijd om het gas af te sluiten, alle ramen en deuren te controleren, de deur op slot te draaien en de sleutels te overhandigen.

Tip: Zorg voor wat boodschappen op de verhuisdag en zet een krat met drinken klaar als je vrienden of familie helpen met verhuizen. Zo maak je er een gezellige, maar efficiënte dag van!

Klaar? Organiseer een housewarming en nodig meteen je nieuwe buren uit. Handig voor dat kopje suiker (of de boormachine) als je die ooit nodig hebt!

Veel succes en vooral veel woonplezier in je nieuwe huis! 🎉

Lees ook: