Aluminium ramen: een combinatie van duurzaamheid en moderne esthetiek

,
aluminium ramen

Zijn de kozijnen in jouw woning nodig aan vervanging toe, maar weer je niet voor welk systeem je moet gaan? Je kunt natuurlijk kiezen voor de bekende weg, hout of kunststof. Maar heb je weleens nagedacht over aluminium ramen? Ramen zijn één van de belangrijkste onderdelen van een woning. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een jaren 20 woning die geheel verbouwd moet worden. Ramen bepalen de lichtinval in je woning en een deel van de isolatie. Tegenwoordig kan een goede raampartij flink bijdragen aan de duurzaamheid van je woning. Ze vormen een schakel tussen je interieur en de buitenwereld, die deel uitmaken van de moderne esthetiek van de woning.

Hoge isolatiewaarden

Bij het zoeken naar de juiste ramen kun je naast hout en kunststof ook denken aan een aluminium raampartij. Naast dat deze een modern design heeft, zijn de isolatiewaarden erg hoog. Door de extra onderbrekingen tussen het kozijn en de ramen, ontstaat warmte die de kou tegenhoudt. Hierdoor zal de kou buiten blijven en de warmte binnen, of juist andersom. uiten de moderne uitstraling en de hoge isolatiewaarden, zijn aluminium ramen ook milieuvriendelijk. Het aluminium wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd waar het milieu dus niet onder lijdt.

Ook leuk om te lezen: Hou de zon buiten in je nieuwe huis: verschillende opties

Uitgebreid aanbod

Nu ben je op zoek naar het juiste kozijn voor jouw raam en deur. Raam en deur wil je thuis natuurlijk in dezelfde uitstraling en onder dezelfde voorwaarden. Je kunt kiezen voor een vast raam, een kantelraam, maar ook voor een draai-kiep systeem. Maar ook erg belangrijk is om de isolatiewaarden te bepalen per raam. Deze opties zijn allemaal mogelijk bij het kiezen van een aluminium raam. Zo is het dus mogelijk om hoge isolatiewaarden te kiezen bij de ramen die rondom de woning worden geplaatst en minder hoge isolatiewaarden voor binnenshuis. Bij sommige woningen is het fijn om binnenshuis met de warmte te spelen; warmte die bijvoorbeeld een weg naar een andere ruimte in huis moet vinden. Of dat juist de warmte niet naar boven mag door het plaatsen van een tussendeur met hoge isolatiewaarden. Door het uitgebreide aanbod kun je helemaal zelf bepalen per raam of deur aan welke eis deze moet voldoen.

Veiligheid bij brand

Tijdens het bouwen van een nieuwbouwwoning of het vervangen van ramen in een jaren 20 woning, wordt er steeds meer gekeken naar veiligheid. Het plaatsen van een aluminium raam biedt een hoge brandwerende veiligheid. Het glas dat wordt gebruikt is gemaakt van gehard brandwerend glas. Dit glas is bestand tegen een hoge weerstand en de effecten van vuur. Door een stil openingssysteem in het frame biedt een aluminium raam een effectieve bescherming in geval van brand. Dit systeem voldoet aan alle brandveiligheidseisen.

Lange levensduur

Een ander groot voordeel van het plaatsen van aluminium ramen is de lange levensduur. Het onderhoud wat erbij komt kijken is minimaal tot niet. Als je het onderhoud vergelijkt met een hardhouten kozijn, dat je om de paar jaar opnieuw in de verf moet zetten, is het onderhoud voor dit systeem niets. Buiten de ramen lappen om natuurlijk.

Kies je voor aluminium ramen? Dan hoef je na het plaatsen niets meer te doen!

Alle voordelen van aluminium ramen op een rij:

– Hoge isolatiewaarden

– Duurzaam

– Moderne uitstraling

– Milieuvriendelijk

– Hoge optiewaarden

– Groot aanbod

– Hoge brandwerende veiligheid

– Lange levensduur

– Laag onderhoud