Creëer een productieve thuiswerk-sfeer

Thuiswerken

Thuiswerken, ook wel remote werken genoemd, is sinds de opkomst van de corona pandemie in trek. Op dit moment werkt ongeveer 74% van de werknemers hybride, waarin een deel van de uren op kantoor gewerkt wordt, en een deel thuis. Naast het voordeel van geen reistijden en minder stress, biedt het ook het voordeel van zelf je kantoor in kunnen richten, wat in veel gevallen een positief effect heeft op werkefficiëntie. Toch is het uitzoeken van de juiste kantoorinrichting niet voor iedereen even makkelijk. Met de volgende tips kun je zelf een sfeervol en productief kantoor creëren, zodat jij optimaal aan de slag kan gaan.

Werk productief met deze kleuren

Werk productief met deze kleuren

Lang niet iedereen is hier bekend mee; kleuren op de muur kunnen grote invloed hebben op concentratie en productiviteit. Zo zorgen de kleuren blauw, geel, oranje en groen voor een verhoogde productiviteit. Wel is het van belang om te compenseren met grijs, beige of wit: deze kleuren hebben een stressverlagend effect. Door jouw muren te verven met Sigma verf weet je zeker dat de verf van hoge kwaliteit is. Daarnaast is deze verf bestand tegen UV-straling, wat ervoor zorgt dat slijtage en verkleuring voorkomen wordt. Door de muren meer kleur te geven, kun jij optimaal aan de slag.

Het belang van een comfortabele inrichting

Een ander zeer belangrijk aspect met betrekking tot efficiënt kunnen thuiswerken is het hebben van een comfortabele inrichting. Er zijn genoeg stoelen die aangenaam zitten, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met je houding. Uit onderzoek is gebleken dat tot wel 90% van de Nederlanders op een onjuiste manier zit, met vervelende gezondheidsklachten tot gevolg. Om je rug en nek gezond te houden is het daarom aan te raden om te kijken naar ergonomische bureaustoelen. Deze stoelen houden rekening met het aannemen van een juiste houding en optimaal zitten, zonder dat de rug op de verkeerde manier belast wordt. Daarnaast kan een ergonomische stoel goed gecombineerd worden met een verstelbaar bureau. Doordat dit bureau in hoogte verstelbaar is, kun je de meest optimale houding aannemen. Daarnaast kan het bureau ook als sta-bureau gebruikt worden, wat een gezonde afwisseling is wanneer je veel zit.

Lees ook: Creëer de perfecte thuiswerkplek met deze 5 tips!

Het belang van groen in huis

Het belang van groen in huis

De laatste tip is om jouw kantoor te voorzien van veel groen. Er zijn verschillende planten die helpen met de productiviteit verhogen. Zo helpt een philodendron voor schone lucht en een verbeterde concentratie. Daarnaast ziet de plant er fraai uit en is het een mooie toevoeging voor in huis. Ook de epipremnum aureum is een geschikte plant voor op kantoor. De plant helpt in het zuiveren van de lucht en is makkelijk in onderhoud. Door rekening te houden met deze tips kun je efficiënt thuiswerken.