Duurzaam en slim: ontdek de voordelen van refurbished laptops

,
ontdek de voordelen van refurbished laptops

Een laptop kopen kan een lastige beslissing zijn. Ze zijn duur in aanschaf maar wel iets wat we moeten hebben. Ben jij opzoek naar een goede laptop zonder de hoofdprijs te betalen, dan kan een refurbished laptop de ideale keuze zijn voor jou. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een refurbished laptop.

Bespaar geld

Refurbished laptops zijn een geweldige oplossing voor als je een goede laptop wilt maar niet te veel wilt betalen. Deze laptops zijn vaak net zo goed als nieuwe modellen. Een goed onderhouden refurbished laptop gaat tussen de 5 en 10 jaar mee. Dit is een erg lange tijd en dat is natuurlijk heel erg fijn. Daarentegen bespaar je tot een nieuwe laptop ruim 60% en dat is ook iets wat goed meetelt in de portemonnee. Je levert daar dan ook niks op in tot het technische plaatje van de laptop. Daarnaast ben je duurzaam ook zeer goed bezig want hergebruiken is simpelweg beter dan vernietigen of reproductie van hetzelfde product. Denk eens aan al de materialen zoals batterijen, kunststof van het omhulsel, schermen en glas wat anders op de afvalhoop zou terechtkomen. Het is dus een goedkoper alternatief voor als je een goed werkende laptop wilt aanschaffen.

refurbished laptop en bespaar geld

Kwaliteit boven alles

Vaak zien mensen refurbished als tweedehands maar er zit hier een duidelijk verschil tussen. Een refurbished laptop is vaak een laptop met een klein mankementje zoals een toets die net niet goed reageert als je er zacht op drukt of een klein krasje op de buitenkant van een laptop. daarnaast komen de laptops in een proces terecht waarbij de laptop gerenoveerd wordt. Bij tweedehands heb je garantie tot aan deur en weet je ook niet hoe de computer aan de binnenkant eruit ziet.Zoals eerder benoemd wordt er goed onderzoek gedaan bij een refurbished laptop. Refurbished modellen bieden een hoop zekerheid. Zo heb je vaak 2 jaar garantie en wordt er voor verkoop goed gekeken hoe de laptop aan de binnenkant eruit ziet.

Lees ook: Creëer de perfecte thuiswerkplek met deze 5 tips!

De slimste keuze

Verder heeft een refurbished laptop nog veel meer voordelen. Vaak kun je kiezen uit een enorm breed assortiment aan modellen en verschillende merken. Of je nou op zoek bent naar een krachtige laptop met een snelle processor voor designs die je kunt maken met grote programma’s zoals Adobe. Of zoek je juist een laptop die helemaal aansluit bij je games, de kans is groot dat je jouw droom laptop tegenkomt. Bovendien kun je bij veel verkopers rekenen op goede diensten zoals klantenservices en garantie. Hierdoor heb je meer zekerheid  en kun je met een gerust hart je laptop aanschaffen.

Lees ook: De juiste bureaustoel kopen: waar moet je op letten?

Je krijgt dus niet alleen een hele goede prijs-kwaliteitverhouding maar ook een goede ondersteuning bij je aankoop. Het is een hele slimme en duurzame keuze waar je jarenlang plezier van zal hebben.