De voordelen van een gietvloer en vloerverwarming

gietvloer en vloerverwarming

Twijfel je al een tijdje over een nieuwe vloer en wil je ook direct vloerverwarming laten aanleggen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de keuze om een PVC vloer te laten leggen, maar is het ons advies om eens serieus te kijken naar een goede gietvloer. Gietvloeren mogen dan misschien wel wat duurder zijn, maar hebben daarentegen wel enorm veel voordelen. Vooral wanneer je voor de combinatie met vloerverwarming kiest. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt, hebben wij de voordelen van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming voor je op een rijtje gezet.

Heerlijke warme voeten

Heb jij ook zo’n hekel aan koude voeten? Kies dan voor een gietvloer met vloerverwarming. Het voordeel van deze vloer is dat de warmte een stuk beter geleid wordt, waardoor je altijd lekkere warme voeten hebt. Natuurlijk is dat niet de enige reden, maar is dit wel een enorm voordeel als we kijken naar een stukje duurzaamheid en comfort. Als we kijken naar de gietvloer prijs per vierkante meter, dan is deze investering het dus zeker waard als je het ons vraagt. Dit geldt overigens niet alleen voor de woonkamer, maar ook in de badkamer. Hoe fijn is het, dat wanneer je de badkamer instapt, je niet bang hoeft te zijn voor de koude tegels op de grond. Kortom, zeker het overwegen waard als je het ons vraagt.

gietvloer en vloerverwarming

Stijlvol en duurzaam

We snappen heel goed dat een stuk comfort ontzettend belangrijk is, maar uiteindelijk valt ons oog op een vloer omdat we deze mooi vinden. Door te kiezen voor een gietvloer combineer je het beste van twee werelden. Zo zijn deze vloeren niet alleen stijlvol, maar ook nog eens ontzettend duurzaam. Doordat deze vloer is opgebouwd uit meerdere lagen, is de levensduur een stuk langer, waardoor deze vloeren op lange termijn zelfs vaak een betere investering zijn dan veel andere vloeren. De gietvloer prijs is bij aanschaf dan misschien wel iets hoger, maar uiteindelijk betaalt zich deze investering zelf op de lange termijn meer dan terug.

Lees ook: Welk type bank past het beste in jouw woonkamer

Natuurlijke materialen en een betere geleiding

Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Eén van de gietvloeren die, als je het ons vraagt, direct in het oog springt, is de lavasteen vloer die gemaakt is uit hoofdzakelijk natuurlijke materialen. Daardoor is deze vloer niet alleen duurzaam, maar ook nog eens enorm krasbestendig door de harde laag. Doordat deze vloer uit meerdere lagen is opgebouwd en dus ook uit natuurlijke materialen, is deze vloer de perfecte combinatie tezamen met vloerverwarming. Daarbij komt ook dat deze lavasteen vloeren niet alleen geschikt zijn voor thuis, maar ook voor in winkels en kantoren.

Toegevoegde waarde voor je gehele interieur

We realiseren het ons vaak niet, maar de vloer heeft een enorme invloed op de look en feel van ons complete interieur. Door te kiezen voor een stijlvolle en ook sfeervolle gietvloer, zul je zien dat dit direct effect heeft op ook de rest van je interieur. Denk daarom dus ook goed na over de kleur en dat deze bijvoorbeeld niet te overheersend is. Ons advies is daarom dus ook om te kiezen voor een wat meer neutrale kleur en door middel van woonaccessoires en raambekleding wat kleur toe te voegen aan het geheel.