Dit kun je allemaal met een slimme thermostaat

Dit kun je allemaal met een slimme thermostaat

Heb je ooit overwogen om een slimme thermostaat te installeren, misschien in combinatie met het kopen van een nieuwe CV-ketel om geld te besparen? In dit artikel kijken we wat je allemaal kunt doen met zo’n modern gadget in huis.

Op afstand bedienbaar

Een van de coolste dingen van een slimme thermostaat? Je kunt de verwarming bedienen met een app op je smartphone. Dus, stel je voor dat je op weg naar huis bent op een koude winterdag. Met een paar tikken op je scherm zorg je ervoor dat je thuiskomt in een heerlijk warm huis. Geen gedoe meer met handmatige instellingen of wachten tot de kamer opwarmt.

Je kunt de verwarming bedienen met een app op je smartphone.

Slim leren voor efficiënt verwarmen

Slimme thermostaten zoals de Nefit Easy leren hoe jouw huis opwarmt en afkoelt. Dit betekent dat ze zelf bepalen hoe vroeg ze moeten beginnen met verwarmen om de gewenste temperatuur te bereiken en wanneer ze kunnen stoppen. Dit slimme leren kan je helpen om te besparen op je energierekening, omdat je CV-ketel nooit harder werkt dan nodig.

Zelfprogrammering klokfunctie

Vergeet het handmatig programmeren van je verwarmingsschema. De zelflerende klokprogramma’s van slimme thermostaten passen zich aan jouw dagelijkse ritme aan. Dit zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor energiebesparing, omdat de verwarming alleen aan is wanneer dat nodig is.

Met een klokprogramma, of het nu zelflerend is of niet, hoef je je geen zorgen te maken dat je de verwarming per ongeluk aan laat staan als je weggaat of gaat slapen. En zelfs als je het vergeet, kun je het altijd nog uitschakelen via je smartphone. Superhandig, toch?

Lees ook: Het juiste gereedschap voor een verzorgde tuin

Douchetimer voor besparing

De douchetimer is een leuke extra, vooral voor gezinnen met tieners of iedereen die graag lang doucht. Het helpt je om bewust te zijn van je watergebruik, wat zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee.

Het totaalplaatje

Het is lastig om precies te zeggen hoeveel energie een slimme thermostaat bespaart, vooral als je ook andere energiebesparende maatregelen neemt, zoals vloerisolatie.

In een wereld waar efficiënt energiegebruik en gemak steeds belangrijker worden, biedt een slimme thermostaat (verkrijgbaar bij Warmteservice) een perfecte oplossing. Een nieuwe CV-ketel kopen of je huidige verwarmingssysteem upgraden: een slimme thermostaat kan zeker een waardevolle toevoeging en besparing zijn aan je huishouden.