Geef stijl aan je tuin met een groen tuinontwerp

tuinontwerp met zwembad

Als de winter voorbij is en het voorjaar zijn intrede doet, komt de natuur weer tot leven. Het is het moment om na te denken over je tuinontwerp. Misschien zijn bepaalde delen van de tuin toe aan een opknapbeurt. Of wellicht heb je een nieuw huis gekocht en moet de nieuwe tuin nog aangelegd worden. Iedere plan begint met een ontwerp en daarbij maak je gebruik van de expertise van Gras en Groen.

Vraag professioneel advies bij je tuinaanleg

Dat je bij het ontwerpen en aanleggen van je tuin hulp of advies vraagt, is geen overbodige luxe. Want bij het inrichten van een tuin komt veel kijken. Je moet rekening houden met de afmetingen van de tuin, maar ook met de ligging ten opzichte van de zon. Uiteraard wil je ook een tuin die precies bij je past, zodat je met plezier in je tuin kunt zitten.

De tuin komt het beste tot zijn recht als alle elementen helemaal op elkaar afgestemd zijn. Denk aan de vorm van het terras, de materialen die gebruikt worden voor het afzetten van de borders en uiteraard de planten zelf. Voor iedere type tuin kun je bij Gras en Groen rekenen op een uniek ontwerp. Gras en Groen is gespecialiseerd in het maken van een tuinplan en de tuinaanleg voor grote en exclusieve tuinen.

Vraag professioneel advies bij je tuinaanleg

Geef je tuin een groen accent met gras

Vanwege dit specialisme, kun je bij Gras en Groen dus voor alle soorten tuininrichtingen terecht. Want als je een grote tuin hebt, wil je natuurlijk de ruimte zo ingericht hebben dat je optimaal van je tuin kunt genieten. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met je wensen. Heb je de voorkeur voor een strakke tuininrichting of wil je het graag een landelijke uitstraling geven?

Voor welke stijl je ook kiest, gras past in vrijwel elke tuin. Een gazon geeft onder andere een rustige sfeer aan je tuin. Of het zorgt voor een opvallend groen accent in een tuin met betonnen elementen. Gras heeft echter niet alleen een stilistische functie in je tuin. Het gras kan ook verschillende doelen hebben, de manier waarop je het gebruikt verschilt per persoon. Daarom is het goed om tijdens het tuin ontwerpen te kijken naar welk soort gras je in de tuin legt.

Graszaadjes of graszoden. Wat is geschikt voor jouw tuin?

Plaats je een speeltoestel in de tuin en leg je daar gras onder zodat de kinderen daarop kunnen spelen? In dat geval kies je voor speciaal speelgras. Wil je een gazon aan de schaduwkant van de tuin aanleggen, dan vraagt dat ook om speciaal gras. Dankzij het veelzijdige assortiment, is er voor iedere situatie een geschikte grassoort.

Gras is verkrijgbaar in de vorm van graszoden, maar het is ook mogelijk om een gazon in te zaaien met graszaden. Hoewel je met graszoden eenvoudig een paar vierkante meter van je tuin met groen bedekt, heeft het gebruik van graszaad net zo goed voordelen.

Eenvoudig je gras onderhouden

Eenvoudig je gras onderhouden

Afhankelijk van de grootte van het gazon, heb je een kilogram tot vijftien kilogram graszaadjes nodig. Met een kilogram kun je ongeveer 30 m² gras zaaien. Voor een veld waar paarden lopen of waar je een tennisveld aanlegt, zijn grote verpakkingen verkrijgbaar, waarmee je tot wel 450 m² gras kunt zaaien.

Hoe sterk het gras ook is en hoe zorgvuldig je het ook onderhoudt, gras blijft uiteraard een natuurproduct. Als gevolg van weersinvloeden kunnen er kale plekken ontstaan. Dit kan tevens veroorzaakt worden doordat onkruid zich tussen het gras mengt. In dat geval is het praktisch dat je met graszaad deze kale plekken kunt herstellen. In tegenstelling tot graszoden, die maximaal een dag goed blijven als ze opgerold zijn, zijn graszaden tot wel twee jaar houdbaar. Je kunt dus altijd een doos op een donkere plek in de schuur of garage bewaren. Zo kun je, indien nodig, zelf gras op de kale plekken zaaien en wordt je gazon weer een egaal en groen tapijt.

Lees ook: Het juiste gereedschap voor een verzorgde tuin

Laat je tuin en gazon door professionals aanleggen

Om te voorkomen dat je vrij snel na het tuin aanleggen je gazon moet herstellen, maak je gebruik van de expertise van Gras en Groen. Bij het tuin ontwerpen wordt al rekening gehouden met de bestemming van het gras. Op deze manier krijg je niet alleen de juiste grassoort in je tuin, je weet ook dat het gras een grote kiemkracht heeft en daardoor van hoge kwaliteit is.

Vanaf het intakegesprek tot en met het opruimen van het afval na de tuinrenovatie neemt Gras en Groen je al het werk uit handen. Als resultaat heb je een prachtige ingerichte tuin. Wil je jouw tuin opnieuw inrichten en wil je weten hoe een gazon daar een mooi onderdeel van uit kan maken? Neem contact op voor meer informatie of vraag direct online een offerte voor een tuinontwerp aan. Gras en Groen zorgt ervoor dat het tuinplan van je dromen werkelijkheid wordt.