Een open keukenconcept creëren: inspiratie en advies

open keuken

Een nieuwe keuken is een geweldige investering. De keuken is al lang niet meer de ruimte waar je kookt, het is een soort tweede woonkamer. Een plek om te ontspannen, te werken, leuke dingen te doen met familie, bij te kletsen met vrienden en noem het maar op. Als je op zoek gaat naar keuken inspiratie voor het kiezen of ontwerpen van een nieuwe keuken, kom je al snel het concept tegen van de open keuken. En met goede reden ook, een open keuken is niet alleen prachtig, maar ook functioneel. Het geeft een ruimtelijk gevoel en zorgt voor een fijne verbinding tussen je keuken en de rest van je huis. Wil je weten of een open keuken een match is voor jou? Lees dan maar snel verder! 

Wat zijn de voordelen van een open keuken? 

Een open keuken zorgt voor ruimte. Je haalt de muren weg en zorgt dat de keuken een geheel wordt met de woonkamer. Dit geeft je een heel vrij gevoel en maakt het ook een stuk gezelliger om te koken, je kunt gewoon lekker blijven kletsen met de kids die op de bank zitten. Daarnaast zorgt een open keuken ook dat je veel meer natuurlijk licht binnen krijgt, niet alleen in de keuken, maar ook in de ruimtes daaromheen. Dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk. 

Inspiratie voor de open keuken van je dromen 

thuiswerkplek

Je keuken inspiratie is natuurlijk grotendeels afhankelijk van je eigen stijl, maar het is altijd goed om je even te verdiepen in de stijlen die er zijn. Dat weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en dat je achteraf geen spijt krijgt. Minimalisme is momenteel heel populair: strakke lijnen, moderne meubels en neutrale kleuren. Hartstikke mooi en ook nog eens tijdloos. Als je gaat voor een open keuken is een kookeiland ook een geliefde keuze. Dit is de perfecte thuiswerkplek en het is super veelzijdig. Denk na over de materialen en texturen die je wilt gebruiken en de combinatie tussen de materialen en de kleuren. Donkergroen met een lichte soort hout is bijvoorbeeld prachtig. 

Gouden tips

Voor een nieuwe keuken is het altijd slim om een professional in te schakelen. Je keuken is zo belangrijk en er zijn zoveel dingen waar je over na moet denken, dit is te veel om zelf te doen. Denk na over de opbergruimte. Veel mensen denken dat ze met beperkte opbergruimte ook wel uit de voeten kunnen, maar dit valt vaak tegen. Wil je een prachtige keuken voor een nog mooiere prijs? Neem een kijkje tussen de showroomkeukens. Deze keukens hebben in de showroom gestaan, maar zijn vaak nog hartstikke mooi en kunnen voor een lager prijsje weg.