Een stijlvolle badkamer kopen: tips en trends voor 2023

Een stijlvolle badkamer kopen: tips en trends voor 2023

Laten we eerlijk zijn, als het aankomt op het inrichten van de woning, krijgen ruimtes zoals de keuken en de woonkamer al snel als eerste de nodige aandacht. En eigenlijk is dat reuze zonde. Want het aanpakken van een ruimte zoals een badkamer is minstens zo belangrijk. Je brengt aardig wat tijd door in deze kamer en je kunt er heerlijk tot rust komen. Redenen genoeg dus om de badkamer een keer wat meer aandacht te geven. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken? Je leest er alles over in dit blog.

Heb je al nagedacht over genoeg opbergruimte?

De badkamer is de perfecte plek om make-up, douchegel, zeepjes en shampoo te bewaren. Heb je in de loop van de tijd een aardige collectie verzameld? Dan kan het zomaar zo zijn dat de badkamer sneller rommelig overkomt. En dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. De badkamer moet altijd een plek in huis zijn waar je helemaal tot rust kunt komen. Door te investeren in voldoende opbergruimte en leuke opbergers, behoort dit probleem definitief tot het verleden. Daarnaast zorgt dat ervoor dat de badkamer erg opgeruimd oogt.

Maak gebruik van een licht kleurenpalet voor de badkamer

licht kleurenpalet voor de badkamer

Het belangrijkste van alles? Dat is dat je heerlijk kunt ontspannen. Denk daarbij aan momenten zoals na die ene lange werkdag of tijdens je welverdiende weekend. Werk daarom altijd met een licht kleurenpalet in de badkamer. Denk daarbij aan een lichte kleur op de muur, een raam dat makkelijk open kan worden gezet en accessoires voor de badkamer in rustige en neutrale kleuren en materialen. Zo oogt de badkamer erg rustig en overzichtelijk. Om dit goed aan te pakken, is het altijd een goed idee om alvast wat badkamer inspiratie op te doen. Breng bijvoorbeeld een keer een bezoek aan een badkamerwinkel of doe deze inspiratie online op. Je hebt dan vast en zeker al erg snel een bepaalde stijl gevonden waar je voorkeur naar uit gaat.

Lees ook: Verbeter je nachtrust🌃: plaats akoestische wandpanelen in de slaapkamer💛

De perfecte plek om de batterij even helemaal op te laden

Kies je voor een slim badkamerontwerp met een stijlvolle touch? Dan kan dit zomaar de nieuwe favoriete plek bij jou in huis worden. Het is dan de perfecte plek in huis om even helemaal tot rust te komen en je batterij op te laden. Ideaal om uitgebreid te douchen, je skincare uit te voeren of om lekker te badderen en te relaxen. Hoe zie jij de stijlvolle badkamer van je dromen op dit moment voor je?

Accessoires voor de badkamer met leuke teksten of quotes

Accessoires voor de badkamer

Heb je eens nagedacht over het toevoegen van een vleugje humor bij jou in de badkamer in huis? Dit is gelukkig erg makkelijk om toe te passen. Hoe je dat het beste aanpakt? Kies bijvoorbeeld voor verschillende soorten accessoires of een sticker voor op de badkamerspiegel die voorzien zijn van een leuke quote of spreuk. Hierdoor tover je meteen een grote glimlach op je gezicht als je in de badkamer bent. Probeer dit soort accessoires wel altijd in overeenstemming te laten zijn met de rest van de stijl van de badkamer. Zo kun je de plank haast niet mis gaan slaan tijdens het inrichten van de ruimte.

Lees ook: Een open keukenconcept creëren: inspiratie en advies

Investeer in de mooiste en leukste accessoires voor je eigen badkamer

Voorbeelden van accessoires waar de teksten of quotes op terug kunnen komen, zijn opbergers, toilettassen en wasmanden. Maar je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een tegeltje op de muur met een grappige spreuk. Naar wat voor soort accessoires gaat je voorkeur het meeste uit? Voor ieder type badkamer en voor iedere stijl is er altijd meer dan genoeg aanbod.