Geniet van de lente met mooie, nieuwe tuinmeubels

nieuwe tuinmeubels

Geniet van de lente met mooie, nieuwe tuinmeubels

Horen jullie het? Ruiken jullie het? Zien jullie het? Voelen jullie het? De lente komt eraan! De buitenlucht roept! En daarmee ook het werk in de tuin. Onkruid wieden, hagen snoeien en ramen en terras door een sopje halen. De kers op de taart na al dat werk is een set mooie nieuwe tuinmeubelen.

De nieuwe collectie van 2024

De nieuwe collectie van tuinmeubelshop is er. Je vindt er de  leukste tuintafels en –stoelen maar ook volledige tuin-, bistro- en loungesets in allerlei kleuren, materialen en stijlen.

Hou je van details, kies dan een bijpassende parasol, tuinkussens en andere accessoires.

Tuin, balkon of terras, groot of klein, kies doordacht en kleed het mooi aan want je buitenruimte is een verlengstuk en dus ook onderdeel van jouw interieur.

Hoe kies je de juiste meubels en accessoires?

Wat het ook wordt, bereid je goed voor want de keuze is enorm. Hou hierbij rekening met volgende aspecten:

De beschikbare ruimte

Douglas hout in je tuin

Vertrek van de grootte van de ruimte en het aantal mensen dat er meestal gebruik van maakt. Heb je veel plaats, maak er dan een waardige extra buitenruimte van met eetset, loungebank en misschien wel een buitenkeuken. Heb je een klein terras of enkel een balkon, kies dan meubels die je op meerdere manieren kan gebruiken en/of kan stapelen. Tel bij de indeling van je ruimte het aantal personen van je gezin en houd hierbij rekening met plaats voor enkele extra gasten.

Lees ook: De vier seizoenen tuin; dé tips! 

Het onderhoud

Heb je de niet de mogelijkheid om je meubels tijdens de wintermaanden binnen te zetten, kies dan voor weerbestendige materialen zoals teak, hardhout, wicker, aluminium of kunststof. Hou er rekening mee dat de natuurlijke materialen meer onderhoud vragen zoals verven, beitsen of een olie of was erop zetten. Bij meubels uit kunststof of aluminium is een sopje op tijd en stond voldoende. Denk dus vooraf na of je gaat voor weinig of veel onderhoud.

Het comfort

Om lekker te kunnen relaxen zijn stevige en dikke kussens een must. Kies voor UV-bestendige stof die ook waterafstotend is. Gegarandeerd lang genot ervan en ze zijn ook makkelijk om schoon te maken.

Leestip! 6 Tips om wespen uit je tuin te weren

Het doel

Zeker niet onbelangrijk om zoals eerder al vermeld in deze blog, vooraf na te denken over wat je precies wil doen in je buitenkamer. Chillen, eten, koken, … het kan er allemaal maar kies er de geschikte meubels voor.

Jouw stijl

Voor stylingtips en buitenmeubelen en –accessoires die aansluiten bij jouw stijl, is vooraf voldoende inspiratie opdoen een must. Je vindt online ontzettend veel stijlen en modellen en eveneens de nieuwste trends. Maar niets beter dan het echt beleven. De stoffen en materialen voelen, neerploffen in de lounge en plaatsnemen aan tafel. De nieuwe collectie voor seizoen 2024 is binnen en is te bekijken in 1 van de 12 Experience Stores XXL.

stylingtips en buitenmeubelen

Dit zijn de trends van 2024

  • Naturel kleuren in lichte, neutrale tinten zoals zacht grijs, warm taupe en elegant wit. Voordeel is dat deze bij elke woonstijl wel passen.
  • Duurzame houtsoorten zoals Ecalyptus en tuinmeubelen van gerecycleerde materialen en eco-vriendelijke productieprocessen. Hiermee draag je bij aan een beter milieu en ben je zeker van een lange levensduur van je meubelen.
  • Buiten eten is nog meer in zijn opmars dit jaar. Kies dus voor een extra grote eettafel en comfortabele eetstoelen.
  • Multifunctionele hoekbanken met verstelbare delen zijn in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een handig ingebouwd tafeltje voor je tapas en aperitiefdrankje.

Nog meer tuininspiratie nodig?
Lees dan ook het artikel van Yvonne Blom: Rozen in huis en in de tuin

Heb je ook al zo een zin in het buitenleven? Misschien toch maar eerst op zoek naar een nieuwe set alvorens je aan dat tuinwerk te wagen? Kwestie van op tijd tussendoor comfortabel even te kunnen relaxen… De lente lonkt!