Waarom je huis verkopen aan een opkopend en professioneel vastgoedbedrijf?

aankopen van een huis

Je huis verkopen aan een opkoper en/of vastgoedbedrijf heeft vele voordelen. Sons Real Estate is zo’n vastgoedbedrijf met een eigen opkoopdienst voor alle soorten huizen. Men biedt er meerdere voordelen, waarvan we de belangrijkste op een rij hebben gezet:

  • Bod is zonder voorbehoud van financiering
  • Geen langdurig verkooptraject
  • Voor alle huizen, dus ook verouderde huizen en klushuizen
  • Mogelijkheid voor een voorschot

Bod is zonder voorbehoud van financiering

Dit betekent dat als jij je woonhuis aanmeld voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling, je niet vastzit aan langdurige onzekerheid of de financiering/hypotheek wel rond komt. Een professioneel vastgoedbedrijf, zoals Sons Real Estate, zijn niet afhankelijk van dit beoordelingsproces. Uiteraard is het zonde dat particulieren hier wel aan vast zitten, maar tegelijkertijd biedt dit wel voordelen als jij ervoor kiest om aan een opkoper te verkopen.

Woningopkopers worden nog steeds ondergewaardeerd

Geen langdurig verkooptraject

Bij het verkopen aan een opkoper hoef jij je woonhuis niet klaar te maken. Kleine herstelwerkzaamheden of het verwijderen van alle inboedel is geen noodzaak. Dit mag wel, maar het is geen strikte eis zoals je dat wel mag verwachten bij een verkoop via een openbare woningsite. Daarnaast hoeft u geen tientallen bezichtigingen in goede banen te leiden. Ook het onderhandelen met meerdere potentiële kopers of het aanmaken van het koopcontract is iets waar jij je niet mee bezig hoeft te houden. Jij hoeft enkel alle documenten te controleren.

Voor alle huizen, dus ook verouderde huizen en klushuizen

Heb jij een enorm verouderd huis met kapotte kozijnen of veel schadeposten? Dit is voor opkopers geen enkel probleem. Zij beschikken over jarenlange kennis en ervaring en kijken er zo doorheen. De potentie van jouw huis blijft goed zichtbaar. Natuurlijk zal een opkoper wel wat kosten opsommen en van het uit te brengen bod aftrekken, maar als je dit zelf zou laten uitvoeren heb je er netto wellicht juist meer kosten aan. Ook leegstaande huizen zijn geen enkel probleem, dus ook huizen die je enkel op je naam hebt staan kunnen gewoon worden verkocht. Tot slot maakt het verder weinig uit in wat voor type huis je wilt verkopen. Zelfs kleine schuren of garageboxen kunnen worden verkocht. En of je een eengezinswoning of studio hebt om te verkopen, ze zijn allemaal welkom voor een gratis en vrijblijvend bod.

vooral professionele vastgoedbedrijven en verhuurbedrijven leveren doorgaans goed werk af.

Mogelijkheid voor een voorschot

Om allerlei redenen kan ervoor worden gekozen de passeerdatum bij de notaris uit te stellen. Misschien wilt je nog waardevolle spullen op een rustige manier kunnen weghalen, wat wellicht bij een geërfde woning een logisch iets is. Maar als je toch snel geld wilt ontvangen, dan bieden Sons Real Estate de optie om alvast een voorschot te ontvangen. Wel zo handig als je het geld nodig hebt, maar toch nog tijd wilt hebben voor allerlei zaken.