Hoe plaats je daktrimmen op een EPDM dak?

daktrimmen

Als je zelf de daktrimmen gaat plaatsen, is het belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. Het risico op lekkages is namelijk hoger als je de montage niet goed uitvoert. We geven je hieronder daarom een paar tips. Volg ze om ervoor te zorgen dat je de daktrimmen correct plaatst op je EPDM dak!

Monteren van de EPDM dakbedekking

Begin met het monteren van de EPDM dakbedekking. Doe dit niet alleen op het dakbeschot, maar ook zeker op de dakranden. Maak bij EPDM kopen niet de fout om te weinig te bestellen! Het is daarnaast belangrijk om de hemelwaterafvoeren en ontluchtingen te installeren. Je kunt vervolgens de afwerking van je platte dak uitvoeren, wat bestaat uit het monteren van de daktrimmen en daktrimhoeken.

Verbinding tussen de daktrimmen

Het is hierbij een goed idee om eerst een laag rubber seal kit te spuiten op de randen van het platte dak. Je drukt de daktrimmen vervolgens in de ril van de kit. We raden deze stap aan omdat je hierdoor voorkomt dat het water via de capillaire werking toch nog onder de daktrim vandaan komt richting de rand van de dakbedekking. De rubber seal kit zorgt dus eigenlijk voor een waterdichte verbinding tussen de daktrimmen en het EPDM-membraam.

Lees ook: Hoe controleer je de staat van je dakpannen?

Daktrimmen te monteren

Het is goed om te weten dat de kit een lijmende werking heeft, maar niet genoeg is om de daktrimmen te monteren. Het is daarom verstandig om ook nog daktrimschroeven te gebruiken om de daktrimmen te installeren op je EPDM dak. Dit zijn zelf tappende schroeven. Ze hebben een neopreen ring en een revet. Het water komt hierdoor niet door het schroefgaatje alsnog bij de EPDM dakbedekking. 

Moet je meerdere losse stukken daktrimmen installeren op het dak? Koppel ze dan elkaar. Je gebruikt hiervoor zogeheten koppelplaatjes. De daktrim kan hierdoor krimpen bij kouder weer en uitzetten bij warmer weer, wat erg belangrijk is. Zonder de koppelplaatjes vervormt de daktrim namelijk als het weer warmer wordt. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *