Wist jij dat je je woning kunt isoleren met plexiglas?

isoleren met plexiglas

Je woning koelen met een mobiele airco?

De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met hete zomers en de kans is groot dat deze een blijvertje zijn. Vandaar dat steeds meer mensen een mobiele airco aanschaffen. Het voordeel van dit apparaat is dat je hem snel in gebruik kunt nemen. Het nadeel is echter dat je een slang naar buiten moet leggen zodat de condens van dit apparaat afgevoerd kan worden. Dit wordt meestal via het raam gedaan waardoor je een groot tochtgat creëert waardoor warmte je woning binnen zal komen. Wil je dit voorkomen, dan kun je een airco raamafdichting van kunststof laten maken. Dit is heel eenvoudig te realiseren. Het enige wat jij moet doen, is je raam opmeten en de maten doorgeven aan de leverancier van je raamafdichting. Vergeet niet om de diameter van de slang van je airco door te geven. De specialist zal vervolgens een perfecte afdichting maken waardoor de hitte buiten blijft en het binnen lekker koel blijft. Reken maar dat je daardoor veel geld gaat besparen.

Plaats een voorzetraam

Iedereen weet dat enkel glas in de winter veel kou binnenlaat. In de winter zorgt dit enkel glas er echter ook voor dat de temperatuur binnen hard kan stijgen. Het is daarom altijd verstandig om van enkel glas, dubbel glas te maken. Dit hoeft geen grote investering te zijn. Je kunt namelijk een voorzetraam van plexiglas laten maken. Dit raam kun je voor je oude raam plaatsen waardoor je een isolerende laag aanbrengt. Je zult merken dat je in de zomer daardoor niet meer in een snikhete slaapkamer hoeft te woelen in je bed. De temperatuur zal veel aangenamer blijven en jij stapt de volgende ochtend uitgerust en met een goed humeur uit je bed.

Lees ook:
Word jij ouder en kun je het onderhoud aan jouw woning niet meer uitvoeren?

Ontdek de mogelijkheden van kunststof

Je merkt het: met kunststof kun je heel veel praktische oplossingen vinden voor lastige problemen. Wij hebben hier slechts twee benoemd, maar er zijn er nog heel veel meer. Bekijk daarom ook eens hoe je jezelf een hoop onderhoud aan je woning kunt besparen door onderdelen ervan door kunststof te vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boeidelen, windveren of aan gevelbekleding. Dit zijn vaak essentiële onderdelen van je huis. Vervang je ze door kunststof dan bespaar je jezelf een hoop onderhoud en problemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *