Houten of kunststof gevelbekleding: waar kies je voor?

houten gevel

Onderhoud

Eén van de redenen dat steeds meer mensen tegenwoordig voor kunststof gevelbekleding kiezen, heeft te maken met het onderhoud. Kunststof is namelijk een stuk onderhoudsvriendelijker dan hout. Wanneer je een deel van je gevel bekleedt met dit materiaal, hoef je eigenlijk nauwelijks onderhoud uit te voeren. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is de gevelbekleding eenmaal per jaar schoonmaken. Je zorgt er dan namelijk voor dat het materiaal zijn mooie uitstraling behoudt.Kies je voor houten gevelbekleding? Dan ben je veel meer tijd kwijt aan onderhoud. Hout verkleurt namelijk onder invloed van uv-licht. Bovendien kan dit materiaal vocht opnemen. Om het materiaal mooi te houden, moet je het eens in de paar jaar opnieuw schilderen. Alleen dan zorg je er namelijk voor dat houten gevelbekleding lange tijd meegaat. Onderhoud je het hout niet op tijd? Kijk er dan niet raar van op als je het materiaal binnen een paar jaar moet vervangen.

Uitstraling van gevelbekleding

Ondanks dat je kunststof gevelbekleding nauwelijks hoeft te onderhouden, twijfel je misschien toch nog. Dit kan komen door de uitstraling. Hout heeft namelijk een warme uitstraling, terwijl kunststof een stuk killer is. Althans, dat is wat veel mensen denken. Toch is dit niet helemaal terecht, want kunststof en hout zijn tegenwoordig nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden. Zo kun je vandaag de dag bijvoorbeeld kunststof gevelbekleding met houtlook kopen. De kunststof panelen zijn dan voorzien van een houtnerf, waardoor het lijkt alsof je jouw gevel bekleed hebt met hout. Omdat je hout in allerlei kleuren kunt schilderen, denk je misschien dat het makkelijker is om dit materiaal aan te laten sluiten op jouw woning. Hier valt wat voor te zeggen, maar toch is er op het gebied van kunststof gevelbekleding ook ontzettend veel mogelijk. Wil je graag weten hoe deze gevelbekleding er in het echt uitziet? Op Heering.eu kun je maximaal drie gratis kleurmonsters aanvragen.

Lees ook: Zo voorkom je inbraak in jouw huis

Prijs van gevelbekleding

Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar het kostenplaatje. De aanschafprijs van kunststof ligt misschien hoger dan die van hout, maar onderaan de streep ben je vaak goedkoper uit. Dit komt doordat kunststof over het algemeen langer meegaat dan hout. Als je voor houten gevelbekleding kiest, krijg je bovendien te maken met bijkomende kosten. Zo moet je eens in de zoveel jaar verf kopen om ervoor te zorgen dat het hout mooi blijft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *