Zo voorkom je inbraak in jouw huis

beveiligingscamera

Zorg voor zichtbaarheid

Allereerst is het belangrijk dat je er voor zorgt dat jouw huis goed zichtbaar is. Zo zullen voorbijgangers op de weg een goede blik over jouw huis kunnen krijgen, en kunnen inbrekers hun activiteiten minder goed beschut uitvoeren. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je bomen en struiken trimt zodat deze niet te hoog zijn en het zicht op jouw huis vanaf de straat blokkeren. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende verlichting is rondom jouw huis. Plaats bijvoorbeeld lantaarnpalen rondom het huis, of installeer verlichting dat aangaat wanneer de sensor beweging detecteert. Zo zal het huis minder aantrekkelijk zijn voor inbrekers.

Installeer beveiligingssystemen

Wanneer je in een buurt woont waar frequent wordt ingebroken, is het ook verstandig om beveiligingssystemen te installeren. Zo kun je bijvoorbeeld een spy camera binnen het huis plaatsen. Een spy camera heeft het uiterlijk van een standaard accessoire, zoals een luchtverfrisser, maar is eigenlijk uitgerust met een beveiligingscamera. Verder kun je natuurlijk een alarm op het huis installeren. Een alarm schrikt inbrekers niet alleen van te voren af, maar zal jou ook notificeren wanneer er ongewenste activiteiten in het huis plaatsvinden.

Goede sloten

Een voor de hand liggende tip is om uiteraard goede sloten in het huis te installeren. Er zijn enorm veel verschillende soorten sloten op de markt. Maar, de beste sloten die beschermen tegen inbraak zijn cilindersloten. Let bij het uitzoeken van het cilinderslot er op dat deze het SKG-keurmerk en drie sterren heeft.

Lees ook: Hoe jij je badkamer kunt reinigen en inrichten in je nieuwe huis

Waakzaamheid

Verder is het belangrijk dat je in het algemeen waakzaam bent. Zorg er altijd voor dat je de deur goed afsluit wanneer je het huis verlaat. Zorg er ook voor dat het huis niet onbewoond lijkt. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, of voor een lange tijd niet thuis zal zijn, is het verstandig om bijvoorbeeld de lichten in het huis aan te laten staan, of om een kopje op de tafel te laten staan. Zo zal het vanaf buiten lijken alsof er in het huis geleefd wordt.

Met een open omgeving rondom het huis, een draadloze beveiligingscamera en een alarmsysteem, de juiste sloten en door extra voorzichtig te zijn, kun jij inbraak in jouw huis voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *