5 manieren om je nieuwe badkamer tiptop in orde te maken

badkamer

1) Neem de juiste afmetingen

Allereerst is het belangrijk om de juiste afmetingen van je badkamer te kennen en deze op te schrijven. Hierdoor zie je gemakkelijk welk meubilair past en waar het geplaatst kan worden. Dit voorkomt ook dat je later extra werk moet verrichten om meubels te verplaatsen of vervangen.

2) Kies voor badkamermeubels die passen bij je wandtegels

Er zijn verschillende stijlen en kleuren badkamermeubels beschikbaar, maar het is belangrijk dat ze passen bij de wandtegels die je hebt gekozen. Hierdoor krijg je een mooi en samenhangend geheel. Bijvoorbeeld, als je van plan bent om lichtgekleurde wandtegels te kiezen, overweeg dan om witte badkamermeubels te kiezen. Ook zijn er verschillende douches waarvoor je kiest of een passende badkamerradiator die past bij je wandtegels.

3) Verlichting

Badkamer

Goede verlichting is cruciaal voor een optimale badkamerervaring. Zorg voor voldoende licht boven de spiegel en in de douche en/of bad in een andere kleur dan de hoofdverlichting. Meerdere lichtbronnen in de badkamer zorgen voor een ontspannen sfeer en meer functionaliteit.

4) Kies een kleurenpalet

Kies een kleurenpalet dat past bij de stijl van je huis en je persoonlijke smaak. Een veelvoorkomende stijl die populair is bij huizen is de rustieke stijl, die gebaseerd is op houtachtige en natuurlijke kleuren. In de badkamer creëer je deze stijl door houten elementen en aardetinten te gebruiken.

5) Houd het schoon

Een mooie, nieuwe badkamer verandert snel in een onverzorgde ruimte wanneer je niet regelmatig schoonmaakt. Zorg dat je voldoende tijd vrijmaakt om je badkamer regelmatig schoon te maken. Houd een afvalbak bij de hand om wegwerpmateriaal weg te gooien en houd genoeg doekjes bij de hand, zodat je snel kleine oppervlakken schoonmaakt. Een nieuwe badkamer is een belangrijke investering en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het er perfect uitziet en functioneert. Door de juiste afmetingen te nemen, badmeubels te kiezen die bij de wandtegels passen, goede verlichting te hebben, een kleurpallet te kiezen en regelmatig schoon te houden, heb je zeker een badkamer waar je van geniet. Met deze tips maak je je badkamer tiptop in orde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *