Voorbereiden op een verhuizing: tips & tricks

Voorbereiden op een verhuizing

Eindelijk, de verhuizing staat voor de deur! Je nieuwe woning wacht op je. Maar eerst nog even de verhuizing zelf regelen. ‘Even’, want inpakken en verhuizen is vaak een hele klus. Denk maar aan al die verhuisdozen, spullen en het gesjouw… Gelukkig zijn er een paar handige tips die het inpakken een stuk makkelijker kunnen maken. Het is tijd om slim na te denken over hoe en wat je inpakt!

Maak een checklist

Maak een checklist om belangrijke data en taken voor je verhuizing te organiseren. Hierop kun je alles opschrijven wat je moet regelen, zoals het boeken van een verhuisbedrijf, het inschakelen van woningontruiminging Nijmegen, het aanvragen van een parkeervergunning, het opnemen van de meterstanden, het regelen van internet en andere belangrijke zaken die je niet mag vergeten.

checklist - plan

Ontspul je woning

Een verhuizing laat je vaak pas echt zien wat je allemaal in huis hebt gehaald, en dat kan best even schrikken zijn! Het is een uitgelezen moment om dingen die je niet meer gebruikt weg te doen. Doneer ze, breng ze naar de kringloop, of verkoop ze. Door je huis op te ruimen creëer je niet alleen meer ruimte in je verhuisdozen, maar ook in je hoofd.

Meubels demonteren

Grote meubels zoals je bank of die enorme kast passen vaak niet in één stuk door de deur of het raam. Tijd om te demonteren! Hoewel je hiervoor een professional kunt inhuren, kun je dit met wat slimme trucs ook zelf. Zorg dat je alle onderdelen van elk meubelstuk bij elkaar houdt en bewaar alle kleine schroefjes in een zakje dat je aan het meubel bevestigt. Controleer of er online instructies zijn om het meubel weer in elkaar te zetten. Als die er niet zijn, maak dan foto’s van elke stap tijdens het demonteren.

Houd je van katten?
Lees dan dit artikel van Daisy: Klimmen, klimmen, klimmen

Breekbare spullen inpakken

Begin met het individueel inpakken van je servies, bijvoorbeeld in oude kranten of theedoeken. Leg de zwaarste stukken onderin de doos. Omdat dozen met servies snel te zwaar worden, kun je ze aanvullen met lichte keukenitems zoals theedoeken, servetten of keukenpapier. Vergeet niet op de dozen te schrijven dat de inhoud breekbaar is. Zo voorkom je dat ze onderop of bovenop andere dozen terechtkomen en verklein je de kans op beschadigingen.

1 week van tevoren!

Met nog maar één week te gaan tot je verhuizing is het slim om je goed voor te bereiden zodat alles soepel verloopt. Een handige tip is om een koffer te pakken alsof je een week op vakantie gaat. Zorg voor genoeg kleding, inclusief een outfit om in te verhuizen, zodat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt, zowel in je oude als nieuwe huis. Het is ook een goed idee om een fotoverzameling aan te leggen met stap-voor-stap foto’s van het in elkaar zetten van meubels en het aansluiten van elektronica. Zo vergeet je niets. Zorg verder voor een doos met essentiële spullen zoals tape, vuilniszakken, schoonmaakmiddelen en andere praktische items, zodat je op de dag van de verhuizing direct alles bij de hand hebt.