Welke afwegingen maak je bij het kopen van een traplift?

traplift in huis

Heb jij besloten om een traplift aan te schaffen? Dan is de eerste stap gezet. Belangrijk is nu om op zoek te gaan naar een traplift die past bij jouw wensen, je situatie en het verloop van de trap.

Afwegingen die je moet maken, zijn bijvoorbeeld huren versus kopen, nieuw versus tweedehands en installatie langs de binnenbocht versus de buitenbocht. Aan welke keuze doe je goed? Dat leggen we je uit in deze blog!

Wanneer een traplift huren in plaats van kopen?

Een traplift wordt in veel gevallen gekocht, omdat hij aangeschaft wordt met het idee dat deze langdurig gebruikt gaat worden. Niet altijd is het echter nodig of gewenst om een traplift te kopen, omdat deze bedoeld is voor tijdelijk gebruik. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je aan het revalideren bent van een operatie of ongelukkige val. Je gaat namelijk herstellen en kunt dan weer lopen, waardoor de traplift overbodig wordt. Een traplift huren in plaats van kopen is dan een aantrekkelijke optie. Het huren is namelijk relatief goedkoper tot een duur van twee jaar. Bij tijdelijk gebruik geniet je dus van een lage prijs voor de traplift.

De staat van de traplift: tweedehands of gloednieuw?

Kies je ervoor om een traplift te kopen in plaats van te huren, dan kun je overwegen om een gloednieuw aan te schaffen of een tweedehands variant te kopen. Tweedehands trapliften zijn qua prijs vaak aantrekkelijker dan een gloednieuwe aangezien ze veelal onbeschadigd zijn en dus van goede kwaliteit zijn. Nieuwe trapliften daarentegen zijn vaak uitgerust met de laatste functionaliteiten en zijn er in luxe varianten. Heb jij dus zeer specifieke wensen voor je traplift? Dan bestaat de kans dat je niet zo snel de ideale tweedehands gaat vinden. Verder is het belangrijk om te letten op de vorm van de rail, aangezien deze het liefst naadloos aansluit op jouw trap. Het kan dus zijn dat een tweedehands traplift een nieuwe rail op maat nodig heeft.

Lees ook: Optimaal genieten van een kleine tuin met deze 5 tips

Installatie langs de binnen- of buitenbocht?

Heb je een traplift uit kunnen kiezen die perfect past bij jouw trap? Dan is het tot slot van belang om te kijken naar de installatiemogelijkheden. Als je namelijk samen met iemand gebruik moet maken van de trap, dan wil je het liefst dat deze persoon op het brede gedeelte van de traptreden kan lopen. Dit biedt immers stabiliteit. De installatie langs de buitenbocht is echter makkelijker gedaan en is dan ook goedkoper dan de installatie langs de binnenbocht. Houd hier dus ook rekening mee als je op zoek gaat naar de ideale traplift. Bespreek dit bijvoorbeeld met verschillende leveranciers en vergelijk hun mogelijkheden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *