Zo verhuis je jouw huisdieren naar een nieuwe woning

Huisdieren verhuizen

Denk aan een kat of hond, die plotseling uit diens vertrouwde omgeving wordt meegenomen naar een regio die deze wellicht nog niet kent. Waar mensen zich op zo’n verhuizing kunnen voorbereiden, is dat voor huisdieren nauwelijks mogelijk. Wat heb je nodig om je huisdier te verhuizen? Wat is bijvoorbeeld de beste katten reismand voor een verhuizing? Aan welke zaken moet je denken bij de verhuizing van je kat of hond? In dit artikel lees je er meer over. Zo ga jij goed voorbereid op weg naar je nieuwe woning.

Lees ook: Krabpalen & Natvoer: al het beste voor je kat

Houd je kat in eerste instantie enige tijd binnen

Wanneer je naar een nieuwe omgeving verhuist, kan je kat onrustig worden. Het dier moet wennen aan de nieuwe omgeving. Belangrijk bij het voorkomen van stress bij je kat is het vasthouden aan je reguliere ritme en routine. Afwijkingen maken de kat onnodig onrustig n leidt tot stress bij het dier. Geef de kat ook rond de drukke verhuizing op dezelfde momenten te eten, speel met het dier en geef hem of haar af en toe een knuffel. Ook kan het helpen om de geur van de kat te verspreiden door de ruimte. Het maakt dat een kat zich sneller op z’n gemak zal voelen in diens nieuwe omgeving. Aangeraden wordt om een kat minstens twee weken in huis te houden. Mocht je in een warme zomerperiode verhuizen, dan kan een kattentuigje  de uitkomst bieden. Het helpt je te voorkomen dat de kat alsnog op pad gaat. Tegelijkertijd hoef je de kat niet in een afgesloten kamer op te sluiten met zo’n tuigje. Een fijne oplossing voor mens en dier!

Lees ook: Welke bank past bij mijn interieur? 5x wooninspiratie

Binnenkatten vaak gevoeliger voor verhuizingen

Zeker bij katten die zelden naar buiten gaan is het belangrijk de verhuizing goed voorbereid aan te pakken. Deze katten, ook wel binnenkatten genoemd, zijn over het algemeen gevoeliger voor veranderingen dan katten die regelmatig op pad gaan. Houd het dier daarom extra goed in de gaten in de eerste dagen na de verhuizing en laat de kat rustig wennen aan de nieuwe woning. Dit doe je bijvoorbeeld door steeds een kamer extra open te zetten. Zo heeft een kat de tijd om diens geur door de ruimtes te verspreiden. Ook een feromoonverdamper kan hierbij helpen. Wist je dat het soms maanden kan duren voordat een kat de nieuwe woning als diens thuis ziet? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *