Een nieuwe hoekbank, welke kleur ga je kiezen?

hoekbank

Het kiezen van de juiste kleur voor je hoekbank is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de stijl van je interieur, de hoeveelheid lichtinval in de kamer, de gewenste sfeer en je persoonlijke voorkeuren.

De gewenste woonstijl

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je interieur. Kies een kleur die past bij de stijl die je voor ogen hebt. Hou je van een rustige stijl, kies dan voor een kleur die mooi opgaat in het palet ten opzichte van bijvoorbeeld de vloer en de wanden. Rustige grijs- en zandtinten zijn altijd een goede keuze. Let wel op dat donkergrijs vooral met witte wanden erg koel kan overkomen. Hou je van een dosis kleur, dan kun je ervoor kiezen om daar de bank voor te gebruiken. Ga voor je lievelingskleur: daar raak je niet snel op uitgekeken. Natuurtinten doen het goed als je wel kleur wil, zonder dat het te fel overkomt. Denk aan donkerblauw, een rustige tint groen maar ook okergeel of bordeauxrood als je echt wil uitpakken. Om te voorkomen dat je bank heel erg uit de toon valt kun je accessoires met dezelfde kleur terug laten komen in de rest van de ruimte. Zo wordt de door jou gekozen kleur een accentkleur.

Rekening houden met lichtinval

Naast de stijl van de woonkamer is het ook van belang om te kijken naar de hoeveelheid lichtinval in de kamer. Kleuren kunnen er anders uitzien afhankelijk van de hoeveelheid licht. Als je kamer weinig natuurlijk lichtinval heeft omdat je ramen niet zo groot zijn of op het noorden liggen, kies dan voor een lichtere kleur, omdat dit de ruimte frisser kan maken. Als je kamer veel natuurlijk licht heeft, kun je makkelijker kiezen voor een donkerdere kleur. Wil je graag een donkere bank zodat je geen vlekken ziet maar mag het geheel niet te donker worden? Kleed de bank dan aan met kussens van verschillende stoffen in een mooie warme zandtint. En een leuk plaid over de leuning kan ook een warme toevoeging zijn.

Als je het lastig vindt om een kleur te kiezen

Misschien ben je snel uitgekeken op dingen of hou je van verandering. Dan kun je het allerbeste voor een kleur gaan die bij veel stijlen past, zoals beige of grijs. Dit maakt het makkelijker om de hoekbank te combineren met veranderende stijlen en kleuren van accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld per seizoen wisselen met de kleur van de kussens. Super leuk om in het voorjaar voor een frisse kleur te gaan en in de winter alles gezellig te maken met warme kleuren.

Lees ook: 5 manieren om je nieuwe badkamer tiptop in orde te maken

Over het algemeen is het belangrijk om een kleur te kiezen waarvan je denkt dat je er nog jarenlang van kunt genieten. En een beetje praktisch kijken kan ook geen kwaad. Heb je jonge kinderen dan kan een lichte bank een gedurfde keuze zijn. Wil je dit echt heel graag, kijk dan of de hoes afritsbaar is en overweeg een impregneermiddel om de stof te beschermen.

Denk dus goed na over je keuze en kies een kleur die past bij je persoonlijke stijl en behoeften. Bij Woonwinkel A-Meubel heb je veel keuze in banken. Door deze punten mee te nemen, kun je de juiste kleur kiezen voor je nieuwe bank en ervoor zorgen dat deze perfect past bij je interieur. Niks zo heerlijk als bij thuiskomst lekker neerploffen op je mooie bank!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *