Zonnepanelen: waarom wel of niet?

zonnepanelen

Wat weerhoudt mensen?

Ondanks de populariteit van de zonnepanelen, is er nog een grote groep mensen die nog geen panelen op het dak heeft liggen. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst zijn zonnepanelen prijzig. Er moet in een keer dus veel geld neergelegd worden en het duurt lang voordat je dat geld terugverdient. Daarnaast hebben omgevingsfactoren ook effect op de hoeveelheid zonlicht die op jouw zonnepanelen valt. Als er een hoop bomen voor het huis staan, wordt er minder licht doorgelaten. Daarnaast kunnen er een hoop dingen op de panelen vallen. Denk bijvoorbeeld aan vogelpoep, sneeuw of bladeren van de bomen. Dit heeft dan ook weer negatieve effecten voor de hoeveelheid energie die jouw panelen opwekken. Tot slot moeten er ook wat aanpassingen gedaan worden in de elektriciteitskast. Er moet immers worden bijgehouden hoeveel stroom je hebt opgewekt.

Voordelen

Ondanks dit zijn er meer voordelen aan het nemen van zonnepanelen. Je hoeft je allereerst geen zorgen te maken dat je al het zonnepanelen montagemateriaal zelf moet regelen, want er zijn genoeg bedrijven die deze voor jou installeren. Je legt daarnaast aardig wat geld neer voor de installatie, maar dat betekent wel dat je uiteindelijk meer zelf opwekt, waardoor je geen stroom meer van het net nodig hebt. Een andere minder bekende reden om panelen te nemen, is dat jouw huis meer waard wordt. De kwaliteit van de woning gaat namelijk vooruit en de maandelijkse kosten voor stroom zullen flink dalen. Ook verbruik je niet alle energie die je opwekt met jouw panelen, wat erg voordelig is. Het overschot wordt namelijk teruggeleverd aan het net en hier kun je via jouw energiemaatschappij een vergoeding voor krijgen. Tot slot gaan de panelen erg lang mee en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Lees ook: Hoe plaats je daktrimmen op een EPDM dak?

Zonnepanelen op een schuindak

Dit geldt vooral voor zonnepanelen op een schuin dak, want door de regen wordt de viezigheid er vaak vanaf gespoeld. Zonnepanelen zijn dus een grote investering, maar op de lange termijn besparen ze je toch aardig wat geld. Ook als je jouw huis wellicht wil verkopen in de toekomst, zul je daar meer geld voor krijgen omdat jouw huis in waarde stijgt. Wil je graag informatie, bijvoorbeeld over zonnepanelen montagesysteem schuin dak of wil je gelijk een afspraak maken om deze te installeren? Neem dan een kijkje op de site van Esdec!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *