Heeft je gebouw schade door brand, storm of water? Neem deze stappen!

schade aan je huis

Een gebouw kan op verschillende manieren schade oplopen, bijvoorbeeld door brand, storm of water. Het is belangrijk om snel te handelen en de juiste stappen te nemen om verdere schade te voorkomen en het gebouw te herstellen. In dit artikel bespreken we wat je moet doen bij schade aan een gebouw en waarom het inschakelen van contra expertise een goede keuze kan zijn.

Brand

Bij schade aan een gebouw door brand is het belangrijk om direct de brandweer te bellen en het gebouw te evacueren. Nadat de brand geblust is, kan er schade zijn aan het gebouw. Het is verstandig om de omvang van de schade op te nemen en deze te melden bij de verzekeraar. Hierbij is het van belang om te kijken welke verzekering van toepassing is en wat er precies gedekt wordt. Het kan hierbij helpen om de polisvoorwaarden erbij te pakken of contact op te nemen met de verzekeraar. Kom je er niet uit? Laat je dan helpen door Schippers Bouwconsult.

Storm

Bij schade aan een gebouw door storm is het belangrijk om de omvang van de schade op te nemen en te zorgen voor veiligheid. Hierbij kan gedacht worden aan het afzetten van beschadigde delen van het gebouw en het plaatsen van noodvoorzieningen. Het is verstandig om de schade te melden bij de verzekeraar en te kijken welke verzekering van toepassing is en wat er precies gedekt wordt.

Water

Bij schade aan een gebouw door water is het belangrijk om de oorzaak van de waterschade te achterhalen.En deze zo snel mogelijk te verhelpen. Hierbij kan gedacht worden aan het dichten van lekkages en het wegpompen van water. Het is verstandig om de omvang van de schade op te nemen en deze te melden bij de verzekeraar. Hierbij is het van belang om te kijken welke verzekering van toepassing is en wat er precies gedekt wordt.

Lees ook: Een nieuwe hoekbank, welke kleur ga je kiezen?

Overweeg het inschakelen van een contra expert

Een contra-expert is een onafhankelijke expert die ingeschakeld kan worden bij schade aan een gebouw. Het voordeel van het inschakelen van een contra-expert is dat deze de schade kan beoordelen. En kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van de schade. Daarnaast kan een contra-expert helpen bij het bepalen van de omvang van de schade. En het opstellen van een rapportage die als bewijs kan dienen bij de verzekeraar.

Het inschakelen van een contra-expert kan vooral van belang zijn.Als er discussie ontstaat over de oorzaak of omvang van de schade. De contra-expert kan als onafhankelijke partij optreden en helpen bij het oplossen van het geschil. Het is wel belangrijk om hierbij op te letten dat de contra-expert betrouwbaar en deskundig is. En dat er duidelijke afspraken over de kosten gemaakt worden Heb jij dus schade door brand, storm of water? Neem de juiste stappen om tot het beste resultaat te komen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *