Koop je een oude woning? Begin dan direct met isoleren!

woningisolatie

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe of eerste woning, dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. Waar de één kiest voor nieuwbouw, gaat de ander het liefst voor een klassieke jaren 30 woning. Het kopen van een oude woning kan een geweldige investering zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om deze te isoleren en duurzamer te maken. In dit artikel gaan we daarom wat dieper in op het kopen van een oude woning en het verduurzamen van deze woning. Met de huidige mogelijkheden is het verduurzamen van je woning natuurlijk een geweldige manier om niet alleen je steentje bij te dragen aan een schoner en beter milieu, maar ook om te besparen op de kosten. Uiteraard is en blijft jaarlijks je contract voor energie vergelijken een aanrader, want volledig zonder de elektra en gas van nutsbedrijven kunnen we natuurlijk (nog) niet.

Lees ook: Deze nieuwbouw in Nieuwegein stijgt letterlijk boven andere woningen uit

Laat een energieprestatieadvies opstellen

Een belangrijke eerste stap bij het duurzaam maken van een oude woning is het laten opstellen van een energieprestatieadvies. Dit advies geeft inzicht in de huidige energieprestatie van de woning en wat er gedaan kan worden om deze te verbeteren. Een adviseur zal de woning grondig inspecteren en bijvoorbeeld de isolatie, ventilatie en verwarming beoordelen. Op basis van deze bevindingen zal er een advies worden opgesteld met maatregelen om de energieprestatie van de woning te verbeteren. Door dit advies te volgen, kun je gericht aan de slag gaan en een duurzame verbetering van de woning realiseren. Het is natuurlijk zonde om direct te beginnen met het verduurzamen, terwijl er met enkele kleine aanpassingen direct kan worden bespaard.

duurzaam maken van een oude woning

Isoleer je woning

Wanneer je je oude woning wilt verduurzamen, is het isoleren van de woning een goede eerste stap. Dit houdt in dat de woning goed geïsoleerd wordt om warmteverlies te voorkomen en zo energie te besparen. Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk, zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en het plaatsen van HR++ glas. Door de woning goed te isoleren wordt het binnenklimaat aangenamer en verlaag je de energierekening. Het is belangrijk om te kijken naar welke isolatie het beste past bij jouw woning en levensstijl. Daarnaast is goede ventilatie ook belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Laat je adviseren door een expert om te kijken welke isolatiemaatregelen het meest effectief zijn voor jouw woning.

Lees ook: Maak van je tuin je tweede woonkamer

Kies voor zonnepanelen

Naast het isoleren van de woning is ook het laten plaatsen van zonnepanelen een goede keuze. Uiteraard is eerst verschillende aanbieders van zonnepanelen vergelijken wel belangrijk. Zo kun je al snel enkele honderden euro´s besparen. Door het installeren van zonnepanelen op je woning kun je namelijk zelfvoorzienend worden en je eigen energie opwekken. Hierdoor bespaar je niet alleen geld op je energierekening, maar draag je ook bij aan een groenere levensstijl en vermindering van CO2 uitstoot. Het is belangrijk om te kijken welke type zonnepanelen het beste passen bij jouw woning en energieverbruik. Laat je adviseren door een expert om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *