3 Handige tips voor het vinden van een geschikte vloer

houten vloer

Vergelijk via een online vloerenwinkel

In de huidige tijd, waarin ‘het’ internet onze grootste vriend is, is het vergelijk van verschillende vloeren nog nooit eerder zo eenvoudig geweest. Zo kun je gemakkelijk en overzichtelijk zien bij welke online vloerenwinkel jouw favoriete vloer het voordeligste is. Let tijdens het vergelijken natuurlijk wel goed op dat je ook appels met appels vergelijk. Kijken we bijvoorbeeld naar de PVC vloeren van Therdex, dan beschikken deze over verschillende dikte coatinglagen. Je kunt hierbij kiezen uit 0,3mm, 0,6mm of 0,9mm. Je kunt je dus wel voorstellen dat er verschil zit in prijs. Kies je voor een 0,3mm PVC vloer, dan zal dit voordeliger zijn dan een vloer van 0,6 of 0,9mm. Overigens is het niet aan te raden om voor de woonkamer te kiezen voor 0,3mm, mits je hier weinig tot niet loopt uiteraard.

Lees ook: 5 PVC vloer stijlen voor in huis!

mooie vloer van laminaat

Overweeg ook een laminaatvloer

Waar de laminaatvloer tot enkele jaren geleden het populairste was, heeft deze vloer inmiddels plaatsgemaakt voor de PVC vloer. Toch zien we dat er nog altijd ontzettend veel mensen zijn die kiezen voor laminaat voor in de woonkamer, slaapkamer of op zolder. Niet alleen om de prijs per vierkante meter, maar ook omdat de kwaliteit en ook uitstraling stukken beter is dan dat dit jaren geleden was. Het voordeel aan een laminaatvloer, is dat je deze vaak zelf kunt leggen, waardoor je ook deze kosten kunt besparen. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet, is dat mensen kiezen voor een laminaatvloer voor op zolder of de slaapkamers. Vooral omdat deze ruimtes een stuk minder te ‘lijden’ hebben, is het niet alleen vanuit praktisch oogpunt interessant, maar ook financieel gezien aantrekkelijk.

Lees ook: Houten of kunststof gevelbekleding: waar kies je voor?

Ga voor tijdloos

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is niet handig om te kiezen voor een uitgesproken kleur. Mits je natuurlijk volledig overtuigd bent. Wat daarom dus ook aan te raden is, is om voor een wat ‘neutralere’ kleur te gaan, zodat je je interieur te allen tijde kunt veranderen van stijl, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit of de vloer hier wel bij past. Je zit er niet op te wachten om een PVC visgraat met enkele jaren alweer te moeten vervangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *